Logboek 19

Spijkenisse - Paramaribo The Learning Circle

Op zaterdag 19 januari om half 10 verzameld om uiteindelijk om half 2 te vertrekken. Na 9 uur vliegen en nog eens 3 uur wachten op koffers en taxi's kwamen we in het schitterende Eco Resort aan. Met onze begeleiders Kees en Betty naar een klein gezellig pleintje geweest om nog even na te praten onder het genot van bier, cola en whiskey.

Klik op de foto's

20 januari 2008 De zondagsmarkt en Fort Zeelandia

Na het ontbijt, dat je in Suriname gewoon buiten kunt eten, zijn we onder de leiding van Chris, naar een kleine zondagsmarkt gereden. Op de markt wordt een keur van producten aangeboden:cassave, pompelmoes, mango’s, papaja’s, sterappels, vis die heel vaak gerookt wordt om het langer te kunnen bewaren, CD’s, t-shirts en veel kant en klaar eten.
Na de markt zijn we door de stad gereden. Een gedeelte van de stad is op de werelderfgoedlijst van Unesco gekomen waardoor ze nu extra zuinig op de huizen en gebouwen zijn, die daar staan. De grootste houten kathedraal van Noord- en Zuid-Amerika staat nu in de steigers. Deze bouwstijl is uniek, Paramaribo behoort tot een van de weinige plekken in de Caraïben waar deze koloniale bouwstijl nog zo overvloedig aanwezig is.

klik op de foto's

 

21 januari bezoek aan de Ritchenel Slooteschool en de Petrus Dondersscool

Om half acht kwamen we op de school aan en om tien over half acht begon de dagopening met het heisen van de vlag. We werden welkom geheten door de directrice die een mij daarna ook nog uitnodigde om iets vriendelijks te zeggen tegen de ruim 200 leerlingen en zowaar dat lukte nog ook. In drie klassen muziekles gegeven en de sfeer was heel erg leuk. Aan het eind nog met de klassen van de twee juffen gezamelijk gezongen. Onvergetelijke dag.

Klik op de foto's

22 januari bezoek aan de Nassi Brouwerschool en de Nationale Volksmuziekschool.

Met Natascha en Wim naar de Nassi Brouwerschool gegaan en daar op een particuliere school lesgegeven. Veel kinderen waren op vakantie in Nederland geweest en wisten heel wat van Nederland. Bas van de Heyden, koud en Feyenoord.
Ook een drama/muziekles gezien van juf Annette, die ook nog werkt voor de Nationale Volksmuziekschool.

23 januari bezoek aan de Welgelegenschool

Vroeg uit de veren om naar de verstgelegen school te rijden, door de ochtendspits van Paramaribo. Ze houden er hier een avontuurlijke rijstijl op na. Hartelijk ontvangen door juf Audrey en op deze laatste lesdag de hele school op zijn kop gezet. Op een geven moment stonden bijna 80 kinderen voor de klas, die geen ramen heeft. Er zitten tralies voor, zodat er niet ingbroken kan worden, maar het is er zonder ramen wel iets gehoriger. Maar met zijn alle zingen blijft altijd leuk.

24 januari Overbridge Resort

Met de Surinaamse collega's naar een recratiegebied geweest langs de Suriname rivier. Palmen, Mangrove, strand, zon en water. De weg ernaar toe ging over een dirtroad die rood gekleurd was door de bauxiet.

25 januari de Learning Circle Training.

Op de laatste dag van de week de training gehad van Kees Nelisse en veel geleerd, hoe we de Learning Circle straks draaiend moeten houden. Samen met de Surinaamse collega's hebben we op de Nassi Brouwerschool een simulatie gedaan. Na afloop werden wederom cadeau's uitgewisseld. Ditmaal webcame's.