Logboek 14

Blues and BBQ

Stuck inside the mobile with the Memphis Blues Again

Het vliegtuig naar Memphis was overboekt, maar gelukkig konden we een kwartier voor vertrek toch nog inchecken. Eenmaal in Memphis aangekomen, gelijk Beale Street opgezocht voor een vette hap uit the Southern Soul Food keuken.

Klik op de foto's

Abe's at the Crossroads

De volgende dag bij Abe's geprobeerd een hamburger te halen, maar dat lukte niet want Abe heeft zoals een local vertelde een small window. Joop en ik keken elkaar een beetje vreemd aan. Het raam leek ons groot genoeg, maar er werd bedoeld dat de openingstijden aan de beperkte kant waren. Zondag naar Reds, een van de nog ouderwetse Juke Joints in Clarksdale, geweest. Chris Cotton speelde daar met zijn band. 'sAvonds geslapen in de Shack Up Inn. De oude Hopson Plantage is verbouwd tot een soort motel, maar dan in huisjes waar vroeger de landarbeiders in woonden. Waar wij in sliepen had een vader, acht zonen groot gebracht, met op zolder nog een distilleerderij voor de Moonshine. De volgende dag naar Helena gereden om een uitzending mee te maken van de wereldberoemde KING BISCUIT TIME radioshow van Sonny Payne. Tot onze eigen verbazing zaten we in de 14.955ste uitzending en werden geintroduceerd als Djos en Djoep, gasten uit The Netherlands. Daarna naar Memphis Again voor supersterren van de NBA.Memphis Grizzlies tegen de Mavericks uit Dallas. Clean sweep van de Mavericks.

Klik op de foto's

 

Graveyard-Safari

Dinsdag en woensdag hebben we een foto en graveyard-safari door de Delta gehouden. In kleine plaatjes jukejoints en murals gefotografeerd. Greenville, Rosedale, Leland, Cleveland, Morgan City bezocht en de graven van Charly Patton, Mississippi John Hurt en Robert Johnson gevonden. Van de laatste zelfs drie graven bezocht. Allemaal als onderdeel van de Mississippi Mysteries. Uiteindelijk via Greenwood naar Jackson gereden, waar we 's avonds in Jackson in een swingende bluesclub terecht kwamen als enige twee witte. The Blues is still alive.

 

Klik op de foto's

Stuck inside the mobile with the Mississipi Blues Again

Na Jackson weer terug gereden naar Clarksdale om in het legendarische Riverside Hotel te slapen, waar Bessie Smith na een verkeersongeluk is overleden. In het restaurant van Morgan Freeman, Madidi gegeten en vervolgens in Memphis nog zoveel mogelijk hoogtepunten bezocht. Sun studio's, Graceland, Stax Museum en Beale Street Blues Festival met BB King, Bo Diddely, Jerry Lee Lewis Bruce Hornsby en nog vele anderen. Op Memphis Airport ontdekte we dat het vliegtuig weer overboekt was. You have to suffer if you wanna sing the Blues.