Logboek 16 Down in the Desert

Open Mic the Video's
And it is all about me.Too much overkill.

Monterey You Made a Vow
SLC at Mo's Don't wanna know

Gonzo's Porch Don't wanna know
(wmv)
Live at Mc Cabes LA Mama told me (wmv)

De filmpjes werken met Quick Time en de laatste twee met Window Media Video.

L.A. Downtown
Voor het eerst in Downtown gelijk opzoek gegaan naar Frank Gehry's Walt Disney Hall. Het blijven aparte gebouwen.
Gab Galloway levensgroot. Architects are here to stay.

Venice
Zondag in Venice is altijd feest, toch weer nieuwe dingen gezien zoals Frank Gehry's Verrekijker en eindelijk de kanalen van Venice waaraan het zijn naam te danken heeft.

John Steinbeck Museum
Het John Steinbeck museum in Salinas is gesponsord door de RaboBank, een echte agrarische bank, die op die moment erg groeit in Amerika. Past goed bij de verhalen van Steinbeck over gewone hardwerkende handarbeiders. Nog steeds is er niet heel veel veranderd op sociaal gebied voor de Mexicaanse landarbeiders, alleen verdienen ze nu de helft van wat arbeiders 20 jaar geleden verdiende. Voor ons was Traveling with Charly waar we ons in herkende. Gonzo heeft ons een verzameld werk gegeven van Steinbeck, de DVD Of Mise and Men bekeken, weer een different shot of Americana.

 

Tiburon and the Mystery House of Winchester
Na 3 dagen gitaren een beetje afkicken langs de kust. Maar moesten toch nog even naar Paul Asbell voor een intiem live concert bij Eric Schoenberg. Een van de beste gitaren die ik gehoord heb de laatste dagen was gemaakt door Robert Anderson een 00 12fret voor wie het wil weten. Ook Paul Asbell is een fan van deze 00 12 fret (Quick TimeMovie). Vervolgens via de St Andreasbreuk naar het Winchester Mystery House in San Jose, leuk maar een echte toeristenval. De gidsen waren wandelende cassetterecorders, met goed ingestudeerde grappen, maar waardeloze timing. Toch een apart huis met al die trappen en deuren die nergens naar toe gaan.

Healdsburg Guitarfestival 2007
Het Hearldburg Guitarfestival is het oudste en grootste festival voor gitaarbouwers. Meer dan 130 onafhankelijke bouwers van over de hele wereld waren aanwezig. Zelfs Harry Jansen uit Amsterdam stond er met zijn archtop Jazzgitaren. Veel nieuwe vrienden gemaakt en Rob Girdis introduceerde ons op de party van Tom Ribbecke, een van de toonaangevende bouwers op het gebied van Jazzgitaren, waardoor we de volgende dag als een van de kameraden werden beschouwd. Anita stond een halve avond te praten met Ken Parker, zonder te weten dat dit de man was van de FLY gitaar, goed genoeg voor Joni Mitchell, Ricky Lee Jones en Paul Simon. Na 3 dagen gitaar, gitara, guitar, harp-gitaar, dubbelnek gitaar, morgen maar weer eens naar de gitaarshop van Eric Schoenberg voor een gitaarconcert in zijn winkel. De mannen op de foto's naast mij zijn de leraar van mijn leraar en de man die me genoeg Redwood heeft verkocht voor de rest van mijn leven. Het hout heeft 150 jaar in het water gelegen, datschijnt goed voor de klank te zijn. Verder nog boodschappen gedaan bij LMI. Gefossieliseerd Walrussen Ivoor voor unfinished OO die komend jaar elke vrijdag onderhanden wordt genomen. Standaard vraag: Vindt Anita dit allemaal nog wel leuk? Amerikaanse gitaarbouwers vinden het heerlijk om eens een keer niet over gitaren te praten.

Don't be a stranger in SLC
Hicking, swimming, guitarrepair, coffeeshops, making music, potluck, eating the best Chocolate Cake, Barnes and Noble, Sugar House, Mo's Neighborhood Grill, Hukah Bar, Coffee Garden, Salt Lake Floating, Liberty Park.
No Stranger anymore. Thanks Terence, Gonzo, Tim, Trent, Shawn, Sean, Scooter, Virginia, Scott, Claudia, Budd,Dave, John, Peter, Dick,
Harry, Tom. See you in the Netherlands one day.

Utah ROCKSTARS never grow OLD
Which picture doesn't belong here. Sent your good anwsers to josvanoost@mac.com and you can win a free trip to the Netherlands. If there are more than one good entry's, Anita will take the winner out of the hat.

For more information about Utah Rockstars click on surprise 1 or surprise 2.

The Great Basin
Highway 50 wordt de loneliest Road van de US genoemd. Rijdend door de Great Basin zie je niets of bijna niets anders dan woestijn. Zorg dat de tank vol is want 150 km rijden voor het volgende pompstation is hier de regel. En met 1 op 5 heb je dus zeker 30 liter nodig. Waar gaat een zo'n koe dan naar toe?
In het park Great Basin bomen gezien die bijna 5000 jaar oud zijn. Ouder dan de Piramide van Geops. Sommige zijn al 1500 jaar dood, maar blijven gewoon staan. Rotten niet weg, eroderen langzaam door water en wind.

The BluesBarber Revisited
Met Jerone The BluesBarber afgesproken dat hij volgend jaar naar Nederland komt om te spelen.

Klik op de foto voor een video (Quick Time Player)

Walking the Waves
Om in het hart van de Vermillion Cliffs te komen moesten we 2 uur rijden over een dirtroad van 30 km. We hadden al een dag eerder de tocht willen maken, maar de permits waren op. Slechts 10 personen mogen per dag het gebied in, maar voor zondag waren er nog plaatsen beschikbaar. Dus zaterdagmiddag alvast naar de trailhead gereden om de volgende ochtend om 6 uur te beginnen aan een roundtrip van 7 uur. 8 liter water bij ons om uiteindelijk bij de waves aan te komen.
Golven, Muffins en een Hamburger, versteend door moeder Natuur.

Weersverwachting voor de Desert
Hot and Dry, maar niet altijd. Het heeft de laatste week hier veel geregend in de woestijn van Utah en Arizona.

The Lower Antilope Canyon in Page
In 1997 waren er 20 mensen in deze canyon omgekomen na een overwachte Flash Flood, ook de vorige dag had de Antilope nog onder water gestaan, zodat maar een derde deel bezocht kon worden, de muren waren nog nat.

Zion revisited en Pink Coral Sanddunes
Zion blijft een schitterende plek om te wandelen, dit keer geen toegang tot de Narrows in verband met Flash Flood. Wel een schitterende wandeling naar de watervallen bij de Emerald Pool. Daarna bij de sanddunes de zon zien ondergaan en een lift gekregen van een Desert-Snail met een Corvette motor. Gescheurd en gejumpt over de duinen.

St George and the BluesBarberShop
St George is na Salt Lake City de belangrijkste stad voor de Mormonen.Brigham Young de grote leider had hier zijn winterverblijf. Was ook wel te merken. de temperatuur was hier 39 graden celsius. Sommige bevoorrechten mogen zo nu en dan naast hem zitten, want good old Brigham keek niet op een vrouwtje meer of minder.
De blues is overal, dus ook bij de kapper. Er hingen allemaal gitaren aan de muur en er stonden twee orgeltjes. Bleek Jerone een zingende Blueskapper in St George te zijn.

Las Vegas part 2
Liberace de man met smaak en wansmaak. Piano's ingelegd met Swarowski kristallen, maar ook een classic uit 1876 van Bosendorfer van de Koning van Servie. Steinways van massief Brasilaans Palissander en de piano van Gerswin. Alles larger than live.

Las Vegas
Wederom op advies van David van C'est Si Bon naar Cactus Joe gereden en daar lekker tussen de bomen, cactussen en potten uit China gezeten. Daarna de Strip bezocht. Mandelay Bay, zelfs Starbucks is op gepimpt, Luxor en Excalibur.

Shoshone en Tecopa
In de Oase van Shoshone de Van gecheckt en in cafe C'est Si Bon heerlijke expresso gedronken. David de eigenaar gaf een goede tip voor een bezoek aan de Delights Hot Spring in Tecopa, een soort sauna, mijn eerste ervaring met zitten in water van 48 graden. Alle schaafwonden waren dezelfde dag nog genezen. De heilzame werking zou gelijk zijn aan die van Baden Baden bij ons in de buurt.

Death Valley comes in all colours
Death Valley is de desert in optima forma. Rood, geel, groen, wit, purple, bruin en zwart. Een plek heet het palet van de schilder, mooie naam. Het was 49 graden celsius om half 5 's middags. Zonder airco maar met 8 liter vocht per persoon, al het water ging op. The Getaway Van hield het beter dan de chauffeur. Temperatuur van de motor bleef steeds normaal, cabine temperatuur liep op tot 60 graden. De fohnwind zorgde voor "verkoeling".

Calico
Calico een ghosttown met jaarlijks meer bezoekers dan er in zijn totaliteit ooit hebben gewoond. De ligging is prachtig.

The Josua Tree Park revisited
Dit keer wel van de zuidkant binnen gereden. Cholla cactussen zien er pluizig uit maar het is niets minder dan een speldenkussen met de scherpe punten richting de bezoeker. Na ervaring te hebben opgedaan met het bezoeken van begraafplaatsen in Mississippi, moesten we het "graf" van ,Country Rocker,Gram Parsons natuurlijk ook bezoeken. Na een nacht vol drank en drugs in de Josua Tree Inn, bezweek Gram aan een overdosis. Zijn roadmanager Kaufmann had hem beloofd dat bij een O.D. , hij er voor zou zorgen dat Gram begraven zou worden in Josua Tree Park. Helaas voor Kaufmann zou de stiefvader van Parson de erfenis krijgen als hij in Louisiana begraven zou worden. Kaufmann wist de kist met het lijk te stelen op LAX, het vliegveld van L.A. ,met een begraveniswagen beschilderd in hippie kleuren. Gram werd gecremeerd in het park, maar de stiefvader stuurde de politie erop uit voor een zoektocht. De paar botten die nog niet verbrand waren werden uiteindelijk naar New Orleans gevlogen. Kaufmann kreeg een boete van 350 dollar voor het stelen van een lijk en moest 750 dollar betalen voor het vergoeden van de kist. Dit alles is prachtig verfilm in The Grand Theft of Gram Parsons.

Passedena
Het gemeentehuis was het decor van de film The Untuchables het ademt de sfeer van eenZuid- Europese Stad. Genoeg Jaguars, Bentleys, Rolls Royes en Porces te koop om naar Palm Springs te rijden.