Logboek 20
The Rocking Summer of 08

 

Los Angels last stop

Cristal Church, is een glazen kerk, waar tv-dominees kerkdiensten houden die in 144 landen op het scherm komen, ook de NCRV zend opnamen vanuit deze kerk uit.Daarna naar de bibliotheek van Richard Nixon, net niet impeach, maar wordt nu geeerd als de president die China omarmden. Ze zijn het centrum aan het verbouwen want er komt nu zelfs een afdeling waar dieper op Watergate wordt ingegaan. Of je het eens bent met hem of niet, hij heeft volgens wetenschappers meer voor elkaar gekregen dan de door ons aanbeden JFK.

The Freeway is altijd druk, 2 uur bumper aan bumper in LA is regel als je dwars door de stad rijdt. De Troubadour en Kulaks Woodshed zijn twee clubs in Hollywood. Sondre Lerche is een jonge Noor die heel populair is bij jonge meiden van 18 vanwege zijn aparte liedjes. Hele dynamische zanger.

Californian Beaches

De broodnodige stranddagen na weken in de desert met meer dan 42 graden. La Jolla, Torrey Pine State Park, Huntington Beach.

Organ Pipe Cactus National Monument

Organ Pipe Cactus National Monument is het meest afgelegen park, we waren dan ook de enige bezoekers. In 2002 was een van de rangers neergeschoten in the Line of Duty, toen hij bezoekers probeerde te beschermen. Het park grenst aan Mexico en er zijn drugssmokkelaars en illegalen die de grens over willen. Er is volop Bordercontrole. Wellicht geen positief visitekaartje voor het park, maar wij hadden de mooiste nacht met een sterrenhemel die ons de Big Dipper, de Little Dipper, Scorpio, de Polar, Jupiter en een bijna volle maan lieten zien. Onder het genot van een hamburger gebakken op cedarhout. Je had er natuurlijk ook een gitaar van kunnen bouwen, maar nadat Anita wel een uur het plankje had nat gehouden, moesten we het wel gebruiken voor de BBQ.

Kitt Peak Observatory

Boven op een berg te zuiden van Tuscon op het grondgebied van Indianen, hebben een aantal universiteiten in Amerika verschillende telescopen geplaatst om planeten en sterren te bestuderen. Wij kunnen nu de Big Dipper en de Polar vinden. Sinds 1958 staan hier telescopen, een van de professoren werkt hier al 46 jaar en zijn levenswerk is kijken naar de activiteiten van de zon. Iets met gamma-stralen die als maar constant blijven. 46 jaar gegevens verzamelen die elke dag weer hetzelfde blijken te zijn. " But that's a good thing" verzekerde de prof mij. Zijn assistent wist nog niet of hij het project ging voortzetten.

Mission San Xavier

Saguaro National Park

Small Towns in Arizona

Door de hevige regenval moesten we door een aantal washes, maar hoe zuidelijker hoe beter het weer. Bisbee een oud kopermijnstadje, wat nu een alternatief stadje is voor hippies, noemt zich het stadje met het beste weer van heel de VS. Bij Nogales, wat uit 2 delen bestaat: Mexicaans en Amerikaans, boodschappen gedaan over de grens. Mooie leren riem gekocht, maar de buckel met een echte schorpioen kunnen weerstaan. "Die ga je toch niet dragen!!"

Chiricahua National Monument

Het Chiricahua NM is in het Zuid-Oosten van Arizon, het lijkt iets op Bryce Canyon, maar het gesteente is minder spectaculair gekleurd. De trails zijn langer en het hele gebied is veel groter dan Bryce. We hadden een trail uitgekozen, maar halverwege hoorden we een sissend geluid. Ik dacht aan een vogel in een boom. Toen Anita het op een lopen zetten en ik maar achter haar aan liep, met de gedachte als het een beer is, dan is rennen niet verstandig. Een tiental meters verder stopten we, ik bleek slechts een meter van een kronkelende ratelslang te hebben gestaan. Ik heb hem niet gezien, maar als ik Anita mag geloven was hij langer dan een meter. De Ranger vertelde later dat bij een beet van een Diamantback-ratelslang, het soms binnen 15 minuten afgelopen kan zijn. Vooral rustig blijven, je hartslag onder controle houden, zodat het gif niet te snel door je lichaam wordt rondgepompt. Met een helicopter kun je binnen 15 minuten naar de dichtsbijzijnde medische post worden gebracht, waar ze tegengif hebben. Maar wat te doen als je geen mobiel bij je hebt en de rangerstation is meer dan een uur klimmen van de plek waar je de slang tegen kwam. Vooral je hartslag onder controle houden.

Four Seasons in a Arizona Day

Toen we door het gebergte in het oosten van Arizona reden hadden we veel gele, rode en witte rotsen verwacht, maar beslist geen regen en sneeuw. Arizona zo groen als Zweedse bossen, maar aan het eind van de dag kwamen we toch weer terecht in rotsachtige bergen. Morenci is de grootste kopermijn. Bij daglicht wordt hier het koper uit de grond gehaald. 6 grote kuilen, in elke kuil zou het Feyenoord-Stadion wel twee keer in zou passen.

Acoma Pueblo-City in the Sky

De Acoma Pueblo boven op een mesa, is sinds 1200 permanent bewoond, ligt daar als een fort en was ook een van de laatse plekken die de Spanjaarden konden veroveren op de lokale indianen. Mede dankzij het Casino Sky City hebben ze genoeg inkomsten om de oude Acoma Pueblo in stand te houden.

Route 66 Albuquerque - Gallup New Mexico

In Albuquerque twee nieuwe voorbanden gekocht bij de WalMart, tijdens de montage van de banden, zagen we meer dan 10 luchtballonnen. Daarna naar de oude stad om wat te shoppen en een kijkje te nemen bij het Rattlesnake museum. Vervolgens via de Route 66 naar Gallup New Mexico, bekend van de song. Mooie buckels gezien in de Richardson's Trading Post in Gallup.

Santa Fe

Mooie galeries, goed eten en stijlvolle winkels.

Georgia O'Keeffe, Jos van Oost, Ansel Adams Natural Affinities

In Santa Fe in het Georgia O'Keeffe Museum de expositie Natural Affinities gezien. Ansel Adams foto's en Georgia O'Keeffe schilderijen, met als overeenkomstig thema: de natuur. Heel veel Ansel Adams Foto's gezien in het museum, maar nog meer in de plaatselijke galeries. Van een foto zelfs 3 verschillende prints, uit 1949, 1961, 1982. De laatste duidelijk anders. Helaas was 70.000 dollar voor een foto van Ansel Adams niet opgenomen in het vakantiebudget.

Taos: Art, Alternatief en Natural Hot Spring

Voor de tweede keer in Taos weer in the Old Taos Inn gespeeld, het is hier heel alternatief zelfs de vlag is net iets anders. Het kan er in het moesson-seizoen flink regenen. Taos bruist van de creativitei; enorm veel kunstenaars en art-galeries. Dankzij een tip van een local zijn we na een flinke fietstocht en een hike bij een natural hot spring terecht gekomen. Een spa voor 2 langs de Rio Grande.

Chaco Canyon

Chaco Canyon was tussen 850 en 1200 na Chr. een religieus centrum, waar Pueblo Indianen uit de hele omtrek naar toe trokken om daar de Solstice( zonnewende) te vieren. De bewoners van Chaco's Greathouse waren hele goede metselaars en allerlei verschillende stijlen van bouwen ontwikkelden zich hier.Vanaf de top van de Mesa heb je schitterende vergezichten. 's Avonds een Rangerpraatje bijgewoond over de sterren en wat de Pueblo Indianen daar al vanaf wisten. Er zijn veel overeenkomsten met Egypte's Abu Simbel en het Ierse New Grange. Met zo'n zonnewende scheen de zon in een Kiva, een ronde ruimte voor ceremonies, door een raam om de zonnestralen te verzamelen in een nis. Wij konden in de sterrenwacht van het bezoekerscentrum Jupiter en de Maan bekijken. Jupiter was echt bijzonder met die gekleurde strepen en vier manen.

From Farminton to Chaco Canyon

In een bookstore in Farmington meegedaan aan een open mic, de volgende dag vertrokken naar Chaco Canyon waar we een Campsite hadden naast een huis van een Clifdweller. Heerlijk cool en toch veel zon.

 

Flat Tires

's Avonds nadat we de buien bij Four Corners hadden overleefd, hoorden we rond 9 uur op weg naar Farington een vreemd geluid. Ik dacht eerst dat het een los stukje tape was, maar nadat ik 3 keer gestopt had binnen 200 meter, ontdekte Anita dat we een lekke band hadden. De wagen geparkeerd aan de kant van Route 64 en gewacht tot het licht werd om de band te verwisselen. Midden in de nacht werden we gewekt door een agent van Native Amerikaanse afkomst, met de vraag of we nog hulp nodig hadden. Op zijn advies de wagen in de berm geparkeerd. De volgende ochtend ontdekte we dat we een krik (Jack) hadden. In Farmington twee nieuwe achterbanden laten monteren, een klusje dat binnen een half uur was geregeld.
De USA is gemaakt voor automobilsten. McCain denkt door meer te gaan boren het olieprobleem op te kunnen lossen. Als dat zou kunnen, hadden de oliemaatschappijen in Texas, New Mexico, Alaska en Califonia dat allang gedaan. Maar veel mensen die wij ontmoeten beseffen dat olie duurder wordt. Of zoals ik op een bumpersticker zag:
At least we are winning the war on the envirement.

Four Corners

Four Corners is de enige plek in de USA waar 4 staten elkaar raken. Dus sta ik in Utah, Colorado, Arizona en New Mexico.

Goosenecks State Park

Meanderen to the Max.

Natural Bridges National Monument

Op weg naar Durango veranderden de plannen, die waren al eerder veranderd, geen Calfs Creek langs Highway 12, maar op weg naar Goosenecks State Park. Anita vond nog een National Monument. Door middel van een Presidentieel besluit door Theodore Roosenvelt in 1908 aangewezen als National Monument. De Trail naar de President Bridge ging langs Anasazi nederzettingen en via houten ladders naar de bodem van White Canyon.

On the Road Again

State Highway 24, Lake Powell en de Valley of the Gods.

Logeren in een Lodge in Capitol Reef

Na het festival de volgende dag een hike gedaan onderleiding van Guy , rotsen met het uiterlijk van een Dinosaurus, Jack Rabbits en vergezichten. Guy had ook nog een verrassing, tijdens ons verblijf deze winter in SLC, had hij op Oudjaarsavond opnamen gemaakt in de CoffeeHouse van Terence en mij. De opnamen zijn zo goed gelukt, mede dankzij de Soundguys, John en Guy, GonzoGuitars en GirdisGuitars. Mama Told Me

Torrey Music Festival

Op advies van Guy Benson, een van de twee SoundGuys, naar Torrey bij Capitol Reef gereden voor het jaarlijkse Music Festival.
Drie dagen vol met muziek, twee artiesten maakten op mij de meeste indruk: Lonny Knight en Russ Chapman. Lonny kwam
's avonds nog naar het huis van Guy aan de rand van Capitol Reef om te jammen, bleek ook een groto fan van de Britse akoestische gitaarscene van de sixties. Na 3 dagen muziek, John en Guy geholpen met opruimen van de P.A.

Salt Lake City Revisited

Voor de 8ste keer terug in SLC, brengt het totaal nu op 12 weken, nog steeds het Brigham Young huis niet gezien, maar wel State Capitol, de nieuwe bibliotheek en een van de gratis concerten, ditmaal de Yonder String Band.

Terence Guitar Repaired

Niet de snelste reparatie, maar zeker niet de slechte, Leren spuiten met lak, niet makkelijk, maar de druipers bleven beperkt.

Park City Utah

Na de opnamen in de Wasatch Mountains gewandeld om uiteindelijk in Coffee Break de dag te eindigen.

Heavy Clouds in Houston and JunkYards in SLC

Bij de landing in Houston waren er schitterende stapelwolken, of die wolken er de oorzaak van waren dat we onze aansluiting misten weet ik niet, maar uiteindelijk kwamen we na 26 uur aan in SLC in 't holst van de nacht en de U-Store-It was al lang gesloten. We hadden gehoord dat er vlakbij een hotel was, maar dan moet je wel de goede kant oplopen. Gelukkig bracht een man ons vanaf een 7 ELEVEN pompstation naar het hotel. De volgende dag naar de JunkYard in Salt Lake City om een gebroken dipstick te verwisselen en een stuk ijzer om de achterband beter te bevestigen.

S.S. EYESORE ON LAKE UTAH

Terence Hansen's friend Steve had bought a boat build in 1953, one of the first fiberglass boats. We were the guineapigs on this maidenvoyage. After a short instruction from Kevin, Steve took over and took it to the max. Suddenly Anita and I saw that the boat made water and Anita put here foot on the crack. Steve went as quick as possible back to the dock to find out we were wrong. So we took of again. After a while we stopped the engine and enjoyed the silence on Lake Utah. But unfortaned it would not start again, so Steve and I were peddeling backwards to Pelican Bay. In the end we were safed and we all survived de maidenvoyage of the S.S. Eyesore.

State Holiday in Utah

24 juli Is de viering van de oprichting van de staat Utah. Parades en vuurwerk in Salt Lake City.

Rocking and a Rolling

Ik had opnamen meegenomen van Rik Hoogendoorn en Terence zou een solo inspelen in zijn studio. Helaas was het onmogelijk om de files te openen. Gelukkig ontmoetten we producer Doug Morton tijdens de maidenvoyage van de S.S. Eyesore, die een studio heeft en de files voor ons wilde openen. Doug's bedrijf is gespecialiseerd in het maken van samples voor opnamenstudio's. Daarna kon Terence de solo's inspelen voor Rik's lied Geen vriend. De mix is nog een beetje zwaar op de gitaren, maar het geeft aardig weer, waar het naar toe kan gaan. Later was er de onvermijdelijke jam.