Logboek 21

The Gonzo Trail

Jailbirds - Gonzo (mp3 song)

Back Home met Milan in de Motor

Culver City

L.A. bestaat uit heel veel afzondelijke steden, die samen het grote L.A. vormen. Vaak zagen we de borden langs de Freeway van Culver City, maar dit keer zijn we naar het oude filmcentrum van de twintigere jaren gereden. De studio's waar Oliver Hardy en Stan Laurel hun films opnamen staan er nog steeds. Net als het hotel waar zij een van hun films opnamen. Een leuk klein centrum waar acteur Tim Robbins nog steeds een theater heeft voor talentvolle acteurs. MGM is inmiddels verkocht aan Sony en hun hoofdkantoor staat tegenover het stadhuis.

Big Sur

Zand, strand en zeehonden.

Montery Very Old and Very Rare Cars

Jaguars, Porches, Mercedes, Ferrari's, Lambourghini's en andere auto's die we ons niet kunnen veroorloven. Deze wagens reden zelf geen meter, ze werden door grote vrachtwagens naar het veilingterrein gebracht.

Nothern Calefornia

Van Oregon naar Sonema Wine County en door downtown San Francisco naar Big Sur.

Covered Bridges van Cottage Grove

Cottage Grove is de hoofdstad van de Covered Bridges in Oregon. In gebieden waar veel hout voorradig was en weinig metaal, werden de meeste bruggen helemaal van hout gemaakt. Toen bleek dat de houten bruggen 8 keer zo lang meegingen als ze overdekt waren, onstonden in heel de US dit soort bruggen.

 

Lavabeds bij de 3 Sisters

In centraal Oregon vlakbij Bend zijn enorme lavabeds, zoals die in de Rocky's wel vaker voorkomen.

John Day Fossilsbed National Monument

In de John Day fossilsbeds zijn enorme hoeveelheden fossielen gevonden die net zo rijk zijn als de vondsten als in Dinasor, alleen zijn deze plaatsen 15 miljoen jaar geleden ontstaan, terwijl de dino's 60 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven. De omgeving leek op veel plaatsen op de Giant Causeway in Noord-Ierland en op andere plaatsen op de Painted Dessert in Arizona.

Pendleton, cowboy's en nieuwe startmotor

In Pendleton, een cowboystadje, waar sinds 1910, elk jaar de round-up wordt gehouden in september, begaf onze startmotor het om half 4 's middags. Om 3 uur sloot de dichtsbijzijnde garage. Omdat we op 50 meter afstand van de garage stonden, kon ik met enige moeite de "not so" GetAway Van naar de garage duwen. Na 2 films in de plaatselijke bioscoop en een flinke aanschaf in de correction-connectionshop, kleding gemaakt door gevangenen, konden we maandagochtend na een vervanging van de startmotor, een relais en een grote smeerbeurt voor 123 dollar weer on the road again.

 

Walla Walla wine country

Walla Walla is sinds de laatste jaren het nieuwe wijngebied in Amerika, een bloeiend stadje met veel kunstgaleries en wine tastingrooms. Zelfs een eigen Art-Walk met een hoofdletter A. Veel leuke architecture. In dit plaatsje werd de Whitman Mission overvallen door Indianen, nadat de halve stam ziek was geworden van de mazelen die door de Europeanen was meegenomen. Dokter Whitman hielp alleen de de blanke, wat leidde tot een aanval. Nadat Washington DC dit hoorde stuurde men soldaten en werd dit Oregon Territory.

Spokane, Dayton and the cornbelt

Spokane was de kleinste stad die ooit een Wereld-Expo heeft gehad, wel veel hoogbouw, maar geen karaktervol stadje. Dayton in het midden van de graangordel van Washington State had meer karakter.

Hot Springs

Small Town America, dat is wat Hot Springs is. Geen verbinding mogelijk met je cellphone, 500 mensen en een hoog hippie gehalte. Cowboys en Indians verdelen de ruimte in dit deel van Montana. Leroy, een Kooitenai Native American, is de eigenaar van Big Medicine Hot Spring, voor 5 dollar kan je de hele dag in een modderbad of een zwavelbad van 105 F. liggen, maar niet ongevraagd in het water springen, want dan stuurt hij je weg, zoals bij een luidruchtige familie Rednecks. Wij mochten blijven en konden van een van de gasten Huckleberries kopen. 's Avonds gespeeld in East Shore Smokehouse met een zekere Billy. Fantastische gitarist die samen met Christian Johnson , een multi-instrumentalist, een solide band vormen.

Glacier National Park

Glacier overtrof onze verwachtingen, veel Amerikanen die we tegenkwamen waren erg enthousiast, het is zoals de Alpen in Europa. Voor ons is dat bekend terrein is, maar wandelen door eeuwen oude bossen langs beekjes en richels in de bergen is iets dat onovertroffen is. In 1850 waren er nog 150 gletsjers nu zijn er door de klimaatsveranderingen nog maar 26 over.
Op je pad een berggeit tegen komen is een avontuur op zich. Veel Wild-Life gezien, zelfs een Grizzly, al was hij alleen zichtbaar door een verrekijker, maar de Ranger zei dat, dat ook telde. Verder nog wolken die over de berg heen vallen als een deken en schitterende waterspiegelingen in de Lakes, een droom voor fotografen.

Missoula and the Flathead Lake

In Missoula naar de Farmers Market geweest op zaterdag, leuke sfeer in dit Universiteitsstadje via de Route 93 langs de Flathead Lake gereden. We zijn nu in Cowboy/Indian Country.

Idaho route 75

Route 75 door Idaho brengt je langs de mooiste bergketens en de meest exclusieve skigebieden van de USA. Plaatsen als Hailey, Ketchum en Salmon. Bruce Willes,Demi Moore, Gary Grant, maar ook good old Ernest Hemingway wonen of woonden hier. Voor Ernest werd het hier zelfs een beetje te rustig, sommige kunnen daar niet goed tegen.

Craters of the Moon

In plaats naar Yellow Stone Park te gaan, raadde Guy ons aan richting Sun Valley te rijden, Yellow Stone in de zomer is heel druk en Sun Valley heeft de Sawtooth mountains een soort Tetons gebergte. Je kwam dan eigenlijk als vanzelf bij de Craters of the Moon. We waren om 8 uur 's avonds verrast dat er een campsite was. We waren nog net op tijd voor de RangerTalk van 9 uur. De volgende dag 4 korte hikes gedaan in een bijna geheel verkoold landschap.

SLC

In Salt Lake City 's avonds laat aangekomen. De volgende ochtend als eerste even naar Gonzo's huis gereden. Symbolisch genoeg was de weg precies voor zijn huis afgesloten. Vreemd dat in het huis nog posters en ander materiaal aanwezig was. Dezelfde ochtend Guy Benson weer ontmoet in de CoffeeGarden, waar hij ons zoals altijd uitnodigde voor optreden. Dit keer mocht ik zijn voorprogramma zijn tijdens een Garden Concert.Ook nog gespeeld in Alchemy Coffee's Open Mic die door een zekere Don op YouTube worden gezet.Verder zijn we met Terence regelmatig naar Park City gereden waar hij bijna elke avond met verschillende groepen in de lokale clubs speelt. Helaas was mijn hout wat bij Gonzo lag te wachten om een gitaar te worden er niet meer. Inbrekers hadden een paar weken na zijn overlijden gereedschap en hout gestolen. Gitaren etc. hadden ze laten staan, maar alles wat maar met gitaarbouwen te maken had, hadden ze meegenomen. Gelukkig hebben we Cedar zijn dochter nog ontmoet en meegenomen naar een open mic van Guy en haar zover gekregen dat ze een nummer speelde.

Yosemite

Voor de tweede keer in Yosemite Park en de gigantische Sequoia bomen weer gezien, maar dit keer ook een hike gedaan in het wat verlaten gedeelte, boven op de bergen, wat trouwens het grootste gedeelte van Yosemite is. Verder nog meegedaan aan een wandeling die Music and Mountain heette, waarbij iedereen, dus wij, ook citaten van astronauten en kosmonauten moesten voorlezen. Dit alles begeleid door fluitmuziek van over de hele wereld. El Condor Pasa, Bartok en de Irish Washerwoman. Daarna via Mono Lake de Tufa's bekeken, kalkafzettingen die onderwater gevormd zijn, maar door de daling van het meer boven water zijn gekomen. Het altijd dorstige LA haalt al sinds de twintiger jaren water uit dit meer, maar nu mag het waterpeil niet lager.

 

On the Road Again

Na aankomst in LA bijna gelijk vertrokken naar Yosemite en onderweg de olievelden van Bakersfield gezien, hoezo bewaking of hekwerken voor terroristische aanslagen. Verder ook nog de laatste stopplaats van James Dean gezien, voordat hij met zijn sportwagen dodelijk verongelukte. In januari een paar weken voor Gonzo's overlijden hadden Gonzo en ik besproken om samen naar Glacier te gaan, een park wat hij met onze CamperVan al eens bezocht had.