Logboek 20
Big in TEXAS 2010

 

Terence Hansen plays well with others, AKA Dave Granger

Terence 5 keer zien optreden in 3 dagen. Het gaat goed met de optredens. Naast zijn eigen band speelt hij in nog 3 andere bands op een wekelijkse basis. Elke donderdag speelt hij in Club Vegas als zijn alter ego Dave Granger om Park City Chameleon Nigel Tones te begeleiden met snoeiharde metal-rock. Prima show van Vegas kwaliteit, maar mijn persoonlijke voorkeur is de Terence Hansen Band met originals.

Salt Lake City Revisited

Salt Lake City is bijna onvermijdelijk voor ons. Maar elke keer worden we weer verrast, een PoW Wow in Liberty Park waar we altijd even gaan zwemmen of in de zon gaan liggen.

National Park Dinosaur

Konden Dinosaur niet voorbij rijden, zeker niet toen we merkten dat het gratis was die dag. De Sound of Silence Trail gedaan. Het was er inderdaad echt heel stil. Van rooie rotsen kan ik geen genoeg krijgen.

Hot Sulphur Springs Colarado

Net buiten het park ligt het plaatsje Hot Sulphur Springs en ze hebben hot springs, na afloop ruik je als een gigantische lucifer, maar de huid is weer gerevitaliseerd. Highway 40 is een van de mooiste wegen van de US.

Rocky Mountains National Park

Highway 34, een oud onverhard pad, was open via deze oude stijle route naar de top gereden, Elanden en herten gezien.

Denver

De Van geparkeerd bij het Vance Kirkland Museum, voelden ons verplicht om dan ook maar even binnen te kijken. Naast schilderijen van Kirkland, een schilder uit Denver, waren er Design Stoelen van het prille begin van Design stoelen tot nu. Van Rietveld tot MacIntosh en van Frank Loydd Wright tot Arne Jacobsen. Bij het Capitool nog de munt gevonden die aangeeft waar het precies 1 mile high is. Daarna naar Metropolitan Art Museum, de nieuwe vleugel is ontworpen door Daniel Liebeskind. Geen muur is recht, don't be square.

Pueblo Colorado

Onderweg naar Pueblo in een hele heftig onweersbui terecht gekomen, de volgende ochtend op de Wal Mart campsite gemerkt bij het wegrijden dat de linker voorband leeg was, dus tijd genoeg gehad voor een extra lange update.

Real Route 66 Road Art

's Avonds om 11uur aangekomen bij Midpoint precies op de helft van de route 66 tussen Chicago en Los Angeles. Niets te bleven dus de wagen maar geparkeerd naast het Midpoint Cafe. Volgende ochtend voor de opening van het cafe genoeg tijd gehad voor Road Art. Om half 9 parkeerde er 5 oude Fords voor het cafe, op weg naar Albuquerque. Een breakfast voor Ford bezitters.

Cadillac Ranch Amadillo

Anita heeft haar "mark" achtergelaten op de Cadillac Ranch, de vraag is alleen voor hoe lang, want iedereen wordt hier geacht graffiti achter te laten, maar met zoveel bezoekers per dag zijn 10 cadillacs niet genoeg om je "mark" voor de eeuwigheid achter te laten.

Texas the Musical an open air event

Texas the musical Een spektakel dat al 45 jaar draait, met een rotsformatie als achtergrond, vuurwerk, licht, wranglers op paarden, de 6 vlaggen van Texas, een trein, het was allemaal in de musical verwerkt. De volgende dag een trail gedaan waar we in verband met explosieve niet meer verder mochten lopen, kwamen we te dicht in de buurt van het decor.

The Lighthouse trail in Palo Duro State Park Texas

De belangrijkste trail in Palo Duro, is de Lighthouse trail, bijna 4 uur durende trail, dus 's ochtends v roeg vertrokken. Onderweg de nodige dieren gezien. Een Tarantulla spin en een Black Widow spin, beiden erg giftig. Verder een lizzard die wel erg op een kleine Dino leek en ook nog een groepje Texas Longhorns.

 

Flatlanders and flat land

We hadden nog twee kaartjes kunnen bemachtigen voor de Flatlanders een band van 3 songwriters,waarvan Joe Ely de bekendste is, die ieder hun eigen carriere hebben, maar samen in Lubbock begonnen zijn en soms weer samen komen. Mre a legend than a band. Daarna naar Palo Duro State Park waar Georgia O'Keefe inspiratie op deed. Vlakbij Amarillo. Het land is net zo vlak als in Nederland.

Neon in the Depot District

Lubbock - Buddy Holly - David Olney

Lubbock is de plaats waar het Buddy Holly museum staat, niet heel groot en niet zo indrukwekkend, maar het gebied waar het museum in ligt is het Depot District voor Art and Entertainment. Nu een beetje rustig i.v.m. met de vakantie van de 30.000 studenten aan de TT University. Wij hadden geluk want een van Texas beste singer/songwriters, David Olney, die ik in 1995 gezien had in Nijmegen speelde in de Blue Light.

Bricktown OKC

In Oklahoma City werd in 1995 de grootste aanslag gepleegd op 911 na. Timothy McVeigh blies met een autobom een federaal gebouw op waar 165 doden vielen. Het typische was dat de terrorist een Amerikaanse wiskunde professor was aan de Universiteit, niet wat je direct zou verwachten in 2001 is hij ter dood veroordeeld. Op de plek waar het gebouw stond is een indrukwekkend monument van twee poorten tegenover elkaar met op de ene poort het getal 9.01 en op de andere 0.03. De Bom ontplofte 9.02. Daarna naar Bricktown, het centrum van OKC, waar we met de Segway hebben gereden, fantastisch. Toevallig liepen we langs JJ's Alley Pub en iemand riep ons binnen voor een open mic voor comedy, daarna was er de reguliere open mic. The crowd went mad and it 's all on video.

Klik op link voor een Segway-filmpje van Anita

Segway mp4 movie (784kb)

 

Take the route 66 to Oklahoma City is mighty pretty

Via route 66 naar Oklahoma City gereden, Oklahoma heeft de meeste aaneengesloten strook route 66 van heel de USA. 's Avonds gegeten in een eetschuur van country zanger Toby Keith, heeft van een cd meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Wij hadden nog nooit van hem gehoord.

Living on Tulsa Time

J.J. Cale is misschien de bekendste artiest met de typische Tulsa Sound en mengeling van Country, Blues en Rock. Nog even wezen kijken bij Cain's Dancing Ballroom, de bekendste club in Tulsa. 's Middags lekker gezeten in de Gypsy Coffeehouse midden in het Brandy District, een mengeling van oude vervallen industrie en hippe uitgaansgelegenheden. Deed ons nog het meest denken aan het Meat Packing District in New York. 's Ochtends door Downtown gewandeld langs de Art-Deco gebouwen, stammend uit de jaren 30 van de vorige eeuw, toen er in Oklahoma veel olie werd gevonden.

StockYard Fort Worth

Vroeger was Fort Worth de grootste veemarkt ter wereld; CowTown. Nu worden 's ochtends en om 4 uur nog 20 Texaanse Longhorns door de straten gedreven door cowboy's en cowgirls. Het merendeel van alle Texaanse Longhorns kun je hier op Exchange Street zien.

Art in Fort Worth

Nooit verwacht zoveel top schilderijen op een vierkante kilometer te vinden. Henry Moore beelden, Miro, Picasso, Brack, Leger, Mondriaan, Van Gogh, Da Vince, Pollock, O'Keefe. Ansal Adams, Kiefer, Warhol, Caravazzio, Rembrandt, Frans Hals, El Grego, en de lijst gaat maar door. Van een gepensioneerde chirurg samen met Anita een twee uur durende rondleiding gehad door The Modern. Een leerzame les van een gepassioneerde kunstkenner. Kimbell Museum behoort tot een van de beste musea van de wereld. Niet alleen de architectuur van Kahn is brilliant, maar ook wat er van binnen te zien, is om sprakeloos van te worden.

From Austin to Dallas

Joop en Renee namen ons mee naar Ginny's Little Long Horn Saloon. Een honky tonk die al jaren op die plek de Chicken Shit Bingo organiseert op zondag en tot onze verrassing speelde Dale Watson er met zijn band. Ginny,de ruim zeventig jaar oude eigenares van de honky tonk, had Dale als beginnend artiest de kans gegeven om te spelen, als dank en voor de lol speelde hij daar met zijn band bijna elke zondagmiddag om 4 uur om alle Chicken Shit Loosers muzikaal te ondersteunen. En we hadden die steun hard nodig. Two time loosers.

Luchenbach revisted

Luchenbach in actie zien als er een festival is, is toch weer anders. De Wolf sisters hadden duidelijk Duitse voorouders,blond blauwe ogen, maar de muziek was moderne country, scherpe samen zang. Walt Wilkins and the Mistqueros waren mijn persoonlijke favorieten. 's Avonds was het dansen in the DanceHall. Wij lagen al in de Camper toen de laatste band nog op het podium stond.

Back in the Hill Country Kerrville San Marcos en Austin

Na San Antonio gingen we weer terug naar de Hill Country om mee te jammen in de Watering Hole in Kerrville, de volgende dag in San Marcos in een Beer Joint de Lisa Marshall Band gezien, bluesy, rhythm and soul. Een echo van Tina and Janis. Bier in jampotten en 's middags nog even geshopt in een outlet Mall, "very italian".
De volgende dag Joop en Renee ontmoet in Austin, gelijk op zoek naar de beste BBQ in the World. Kreuz (Krites) in Lockhard. 'savonds in Austin naar de vleermuizen gekeken hebben er een paar gezien, maar niet de meer dan een miljoen die er moeten zijn. Op en onder de brug waren meer mensen dan vliegende muizen te zien.

Bandera Cowboy Capital of the World

Een beetje overdreven, maar zeker een slice of small town America met een hoog cowboy gehalte.

The Mission Trail

The Alemo is een van de 5 missions op de Mission Trail. Maar Mission San Jose is de mission die je nog echt het gevoel geeft hoe deze Forten er eigenlijk echt uitzagen. Meestal is alleen de kerk nog overgebleven, maar bij San Jose is alles nog in takt.

San Antonio

San Antonio home of the Spurs en de Alemo en de Riverwalk. We hadden onze wagen geparkeerd in South Town waar ook het King Williams District was, met Victoriaanse huizen. South Town , leuke wijk met veel kunstenaars in wat vroeger een brouwerij was, The Blue Star Brewery.

I am somebody

3 mensen wonen in Luckenbach, maar elke dag is er muziek. Komen het weekend terug voor het jaarlijkse Festival.

Fredericksburg

Sprechen Sie Deutch

Life Happens to you

Helaas, maar helemaal verdiend won Spanje, hoe Nederland andere plannen had. Daarna richting Kerrville.

El Camino del Rio

Via El Camino del Rio, de RiverRoad naar Presidio gereden, wat volgens een local tot een van de zeven mooiste routes van de USA behoord. Waar of niet waar, een spectaculaire route langs de Rio del Grande die op en neer gaat. Je moet wel van rotsen houden, want veel meer kom je er niet tegen.

National Park Big Bend, Santa Elena Canyon

De Santa Elena Canyon Trail was indrukwekkend, modderig, stil. We waren de enige die de Canyon trail deden. Meestal kan je gelijk aan de trail beginnen, maar door de hevige regenval van de laatste dagen moesten we door het water waden. In de verte konden we de Border-Patrol per kano stroomafwaarts volgen.

 

National Park Big Bend, Rio Grande Village

Rio Grande Village bezocht en de Boquillas Canyon Trail gedaan. Onderweg nog een wandelstok met Rattlesnake gekocht van een Mexicaan, die daar speciaal de Rio Grande voor overstak. "Amigo you wanna buy walkingstick reel cheap." Daarna trail van de Rio Grande Village naar de Hot-Spring langs de rivier met veel overlooks. Voor automobilisten was de dirt road real dirty and closed.

 

National Park Big Bend, Chisos Basin

Vlak voor Big Band in Terlingua/Study Butte nog even gegeten voor we het Park in gingen. Eerste dag overnacht in de Chisos Basis een Vulkanisch gebergte dat eruit ziet als een caldera, maar dat wonderlijk genoeg niet is. 's Middags de Window Trail gelopen. Nat geregend in het laatste deel van de tocht.

 

 

On the Road Again from LA, Arizona, New Mexico to TEXAS

We zijn weer on the road, zo snel mogelijk van LA naar Texas via de I-10. Twee dagen door de desert. In El Paso langs de grens gereden die uit een lang hekwerk bestaat. Bij Valentine op highway 90 nog even gestopt bij de Prada shop in de woestijn, helaas we waren er na sluitingstijd? 's Avonds overnacht in het koele Alpine. Jamming in Harry's Tinaja. Mooie Murals.