Logboek 4

Clarksdale the Crossroad
Clarksdale: de muziek, de verhalen en de foto's.

Standing at the Crossroads, O Lord have mercy on poor Josef, I believe I'm sinking down
Nog geen hele dag in Clarksdale en nu volledig bezig met het helpen van Bubba, de organisator van het eerste Clarksdale JukeJointFestival, al gespeeld met Frankie Lee in de Juke Joint Sarah's Kitchen, in een Casino in Tunica, vanavond een afspraak met een bluesgroep, Elvis Costella is met een aantal locals aan het opnemen hier, morgen is het grote Juke Joint Festival. Als er een tijdstip is om je ziel aan de duivel te verkopen dan is het nu.

Memphis
Wandelen door Memphis en dan plotseling in de South Main Arts District belanden met de schitterende PhotoMemphis Gallery, om vervolgens voor het hotel te staan waar Dr.King vermoord werd. 's Avond nog een baseballgame gezien van de Menphis RedBirds. De Gibson Guitar Factory en natuurlijk Graceland.


Klik op de foto's

Ho, Ho, Ho Tennessee Snow
36 graden klinkt heel warm, maar is dat in Amerika niet. Gezongen door de microfoon die Elvis in 1954 gebruikte in de Sun Studio.
Nothing but the Blues on Old Beale Street in Memphis Tennessee.


Klik op de foto's

Nashville revisited
De Music Valley is een grote Mall voor Country/Western, het schitterende Gaylord Opryland Hotel met watervallen, palmbomen en ballrooms allemaal onder een glazen dak.


Klik op de foto's

Southern Hospitality
We hadden onze Camper net buiten Lynchburg geparkeerd toen een man en en vrouw op een quad ons na 5 minuten uitnodigden voor een overnachting in hun "Goathouse". "Mijn broer heeft vanavond verse vis, kom om zes uur een hapje meeeten en neem je gitaar mee. Verse Catfish, vanmiddag gevangen, veel verser kun je het niet eten."


Klik op de foto's

Jack lives here
We waren 's ochtends richting Lynchburg gereden toen we langs de kant van de weg bordjes met yard-sale tegenkwamen. We hadden onze koopzucht niet helemaal onder controle, dus een half uur later waren we de trotse eigenaren van een cowboyhoed, 5 opbergrekjes voor in de Camper, een honkbal met handtekening, een American Football en drie Indiaanse pijlpunten. vervolgens zijn we beland in Lynchburg in de Jack Daniels Distillery.


Klik op de foto's

Nashville - Country Capital of the World
Anita heeft op de eerste dag in Nashville een pianoboek gekocht voor bluesmuziek, ik heb een John Scofield boek gekocht met jazzaccoorden en een boek met Ierse Jigs voor gitaar. Hoezo Country. Zaten om half zes in Starbucks Cafe toen we iets lazen over de Bluebird Cafe, schitterende muziek gehoord. Jimmy Wayne erg goed en Larry Jon Wilson. Verder nog de Country Hall of Fame gezien, gehoord en gevoeld. In dit museum hangen de gitaren van wereldberoemde countryzangers, waar ik nog nooit van gehoord heb, maar ben al 4 keer mijn eigen gitaar tegengekomen. Vreemdste museumstuk was een Caddilac met paardenzadels als stoelen en hoefijzers als gaspedalen. In het radiostation van het museum nog Allison Moorer live zien spelen voor de radio, komt volgende week naar Amsterdam, zeker de moeite waard voor wie van singer/songwriters houdt.


Klik op de foto's

Dr King
Sommige mensen veranderen de loop van de geschiedenis. Heel imponerend om in het Martin Luther King Centre in Atlanta te lopen.


Klik op de foto's

Lente in Atlanta and music in the air
We zijn in Atlanta gestopt, omdat de serveerster ons overtuigde om Atlanta te bezoeken, we gooien de seizoenen op dit moment een beetje door elkaar, alles staat hier in bloei. Via de Lonely Planet in Eddie's Attick terecht gekomen en kon het spelen (mp3 6,9mb oeps) niet laten, verder nog een hele goeie sing/songwriter gehoord Stefanie Corby. Op haar website staan bij de muziekafdeling enkele samples, check it out.