Logboek 0

Juf Anita neemt ook afscheid van groep 3/4
Donderdagmiddag 19 februari hadden de kinderen van groep 3/4 een verrassing voor juf Anita. Met zijn allen hadden ze cadeau's gekocht voor de juf en mooie tekeningen gemaakt in een speciaal boek. Verder hadden Juf Christine en juf Joyce een poppenkastspel verzonnen over Jan Klaassen en Katrijn in Amerika. Die hadden zich verslapen en bijna het vliegtuig gemist. Nu nog kijken of alle cadeau's in de koffers passen. De cd met jullie stemmen zit er al in.


Klik op de foto om hem te vergroten.

Pomphuis Hellevoetsluis
Zondag 8 februari hebben vrienden in het Pomphuis in Hellevoetsluis ons een goede reis toegewenst en heel veel kwamen met prima ideeen over plaatsen die we beslist moeten gaan zien. Chicago is toegevoegd als reisdoel en Austin moet nu niet alleen vanwege een goede gitaarfabriek bezocht worden, maar zeker vanwege een hele rits van singer/songwriters die daar dagelijk schijnen te spelen als ze niet in Nederland of Ierland zitten. Voor een verder verslag plus foto's klik op Pomphuis.


Klik op de foto om hem te vergroten.

Cowboy Willy
Vrijdag 6 februari was het dan zo ver, live bij Radio Voorne in het programma van Cowboy Willy. Vanaf 20.00u. waren we in de ether te horen als je had afgestemd op 105 FM in de regio van Hellevoetsluis. En van 2 mensen weet ik zeker dat ze geluisterd hebben.
Voor een uitgebreid verslag klik hier op Radio Voorne.

Klik op de foto om hem te vergroten.

Uploaden en Internetcafes
Terwijl ik dit schrijf zit ik in het internetcafe Catazine in Rotterdam. Mijn eerste poging om vanaf een andere plek mijn website up te loaden. Het lijkt te gaan lukken. Verder ben ik nog van plan om, hoe toepasselijk, naar Hotel New York te gaan vandaag, want daar kun je draadloos internetten. Dan heb ik dat ook weer gedaan. Zomaar even een kabel in de computer stoppen en internetten is er niet bij. Je moet eerst een hele reeks van cijfers invullen; ITP adressen, namen van servers, nummers van servers. Are you being surfed. Of zoals Willy the Shake al zei: "To surf or not to surf, that's the question.

Dame La Mano
Afgelopen week naar het filmfestival in Rotterdam geweest. Ik was in Rotterdam om iets te weten te komen over draadloos internetten wat helaas niet gelukt is, maar nu ik vrij ben en kan doen en laten wat ik wil vond ik mezelf plotseling in het Pathe theater aan het doelenplein. Tot mijn verrassing was er een film over Cubanen in New York.
Schitterde documentaire, Dame La Mano, gemaakt door de Nederlandse cineast Heddy Honigmann. Het speelt zich voornamelijk af in New Jersey, dus daar gaan we wellicht ook naar toe.

Laatste dag in groep 4
Groep 4 op Sterrenkwartier was de laatste groep en dat begon vanochtend heel sportief, ook vandaag weer veel gezongen en er met z'n allen voor gezorgd dat het een leuke dag werd. Nu nog even wachten tot Anita haar laatste werkdag heeft.

Bye bye groep 5
Op Sterrrenkwartier lekker gezongen met groep5. Toevallig vandaag net gelezen dat zingen zo goed is tegen de stress, vanwege de toename van een bepaald hormoon. Nou bij ons gierde de hormonen inderdaad door de kelen. Verder nog een voedselpakket gekregen van de collega's met America 's Finest Food supplements.


Klik op de foto om hem te vergroten.

Weer een groep
Op Groenenwoud was het vandaag de beurt aan groep 8 om afscheid te nemen, dat deden we in stijl. Gezellig met wat drop en
zachte zoete snoepjes en goed geoefend voor het schaken, om daarna glorieus te verliezen. Want als we verliezen dan doen we
het voor de volle 100%. Of zo als ze dat in Amerika zeggen. Winner takes all of All or Nothing.

De eerste twee
Vandaag heb ik voor het laatst les gegeven aan groep 6 en groep 7 van meester Tim. En zo te zien zullen ze er geen traan om laten als ik straks weg ben. Voor mij volgen er nog 5 groepen om de komende 3 dagen afscheid van te nemen.


Klik op de foto om hem te vergroten.

Nieuwe URL josenanita.nl
De website begint nu een beetje vaste vorm te krijgen en de komende weken zal ik proberen op deze voorbereidingspagina de laatste nieuwtjes te vermelden. Het belangrijkste op dit moment is de nieuwe korte URL www.josenanita.nl.
Verder hebben de jongens van de band 3Whiskeys and a Beer een afscheidsfeestje georganiseerd op zondagmiddag 8 februari in het Pomphuis in de vesting van Hellevoetsluis. Iedereen is welkom vanaf 1 uur tot 4 uur, maar wie wil komen moet er rekening mee houden dat de bandleden echte Hollanders zijn. Dus dit feestje houden we in Amarican Style, alleen de muziek is gratis en de rest moet je zelf regelen. Het belooft een leuke middag te worden met een fraai uitzicht over de vernieuwde haven van Hellevoetsluis. Om alvast in de goede sfeer te komen spelen we vrijdagavond 6 februari om 20.00u live in de studio van Radio Voorne in het Country/Cajun-programma van Cowboy Willy. Niet dat we nu gelijk Country gaan spelen, maar onze muziek heeft wel veel Amerikaanse invloeden.

Voorbereiding in de kerstvakantie
We zijn de hele kerstvakantie druk bezig geweest met het lezen van de boeken over Amerika. De vliegtickets naar New York hebben we inmiddels binnen en ook het hotel in New York, Hotel Central, is geboekt.

Er moet nog veel geregeld worden de komende tijd, maar de grote countdown is begonnen.