Logboek 1

Walking with the King of Queens
Wie in New York woont kan zich de koning te rijk voelen. Dus toen Selmar , een muzikale vriend, uit Spijkenisse ons zijn wijk in Queens liet zien, vielen we van de ene verbazing in de andere. Aanvankelijk woonde er heel veel Grieken in deze wijk, maar nu is Astoria een echte smeltkroes. Het duurde even voordat we bij de 30th straat aankwamen, want een deel van de subway was tijdelijk buiten dienst. Na een schitterendde wandeling door Astoria en dito lunch bij de Griek, reed de taxichauffeur , op een manier die meer past bij een Fransman in Parijs, ons naar Grand Central Station. De volgende halte was Peekskill voor het ophalen van de Ford GetAway.


klik op de foto om hem te vergroten

Saturday in Soho
Ons eerste doel was Ground Zero, maar we stapte te vroeg uit de subway en besloten via de trendy wijken Soho en Tribeca verder te lopen. Zo zie je maar, je doet iets fout en je krijgt nog een bonus ook, schitterende huizen.
Bij Ground Zero waren de foto's van 11 september erg indrukwekkend en ook enkele gebouwen die beschadigd waren brachten weer herinneringen boven, maar de bouwput zelf ziet er nu, na 2 jaar uit zoals je wel meer bouwputten tegenkomt in grote steden. Maar het blijft een indrukwekkende plek.
Daarna zijn we om half een al in de rij gaan staan om de beste plaats te krijgen voor de John Scofield's MasterClass. Alleen een Japanse student die op het conservatorium gitaar studeert, was ons voor. Perfecte middag met een John Scofield die het als stand-up comedian ook niet slecht zou doen. Driedubbel plezier. Een bezoek aan de jazzclub Blue Note, een optreden van een van mijn gitaarhelden en om het af te maken zaten we in de klas bij de meester zelf.


Klik op de foto om hem te vergroten

5th day on 5th Avenue
Alweer de vijfde dag. Langs 5th Avenue gelopen, door Central Park en via Guggenheim museum naar Harlem gewandeld.


Klik op de foto om hem te vergroten.

Staten Island - the Mandolin Brothers
Hier schieten woorden te kort.
For the guys at Mandolins, you really made me speechless, untill Jamie came in. Unforgettable day and see you shortly.


Click on the photo
Joni Mitchell - Song for Sharon

Meat Packing District
Wandeling gemaakt door het meest trendy gebied van NYC de Meat Packing District. Oude vleesverwerkingsbedrijven staan hier naast de hipste modehuizen zoals Stella McCarthy, inderdaad de dochter van, Scoop, Jeffreys. Klik hier voor een soundbite van onze gids Ivy . Nog op hele mooie Gibson gitaar uit 1929 gespeeld in een klein winkeltje op Bleeckerstreet.


Klik op de foto om hem te vergroten

Aankomst in New York City
Na 18 uur vliegen waren we niet van plan om veel te doen, maar ons nieuwe motto is: Live without a plan. Dus alles gaat toch weer iets anders. Na een leuke busrit waren we binnen een uur op Times Square in hart van New York City. De volgende dag hebben we Broadway afgelopen en 's avonds zijn we naar het BB King's Cafe geweest.


Klik op de foto om hem te vergroten.