Logboek 5

New Orleans at night and the House of Blues
Party all night long, Joss Stone pas 17 jaar oud en nu al zo goed. The Boy mp3 (1Mb).


Klik op de foto's

New Orleans
Stad van de heilige maagden, Voodoo, "Satchmo" en graftombes boven de grond. Onze wagen geparkeerd in een van de buitenwijken en via het Garden District gewandeld naar French Quarter. De nieuwste cd van John Martyn geprobeerd te kopen, want die was vandaag uitgekomen. Helaas geen enkele cd van JM gevonden. Vreemd voor een muziekstad als New Orleans. Vallen weer met onze neus in de JazzBoter. 35st Jazz Fest is bezig. 3 weken Jazz, Blues en Pop in de hele stad.


Klik op de foto's

Rainy days in Arcadiana
Schitterend festival in LaFayette met artiesten uit alle delen van de wereld, maar de mannen van Louisiana zijn toch van aparte klasse; Dr John the Nighttripper, Leo Nocentelli, C.J. Chenier, DL Menard en ongelooflijk veel Cajun en Zydico groepen. Heerlijke gegeten, maar ook twee dagen helemaal weggeregend. Ik kan me niet herinneren dat ik zo'n regenbui van 9 uur heb meegemaakt.


Klik op de foto's

Nena's porch
Nena ontmoetten we in een muziekcafe, ze serveerde ons koffie, later kwamen we haar weer tegen bij Kinko's waar haar vriend werkt. Ze vroeg of we een douche konden gebruiken, wat waarschijnlijk iets zegt over hoe we er uitzagen. Muziek gemaakt en heerlijke crawlfish en gumbosoap gegeten en daarna verdwaald in de swamps en uiteindelijk terecht gekomen in LaFayette.


Klik op de foto's

St. Francisville en Angola State Penitentiary
Prachtige Antebellumhuizen bezocht in St.Francisville in het noorden van Louisianna. Rosedown en Oakley waren huizen die hun hoogtijdagen hadden van 1810 tot 1860. Daarna Angola State Penitentiary bezocht, bekend van de verfilming van Dead Man Walking. Verder hebben hier nog heel wat beroemdheden vast gezeten: Bonny en Clyde,Machine Gun Kelly en de blueszanger Leadbelly. Die veroordeeld werd tot 30 jaar, maar na 6 jaar had hij zichzelf vrij gezongen. Zijn lied Goodnight Irene viel zo in de smaak bij de Gouverneurs van Texas en Louisiana dat ze hem vervroegd vrij lieten.


Klik op de foto's

Bayou Cocodrie
Eerste dag in Louisiana en we zijn in de Bayou van Cocodrie ons drie keer te pletter geschrokken. De eerste keer was voor een slang, de Ranger vertelde achteraf dat de Copperhead giftig was, goed dat ik dat tijdens het fotograferen niet wist, tweede keer was van geritsel vlak naast ons. Een beest zo groot als een poedel schoot het bos in, het bleek een Armadillo te zijn, leuke beesten, die tot een meter naar je toe kwamen en dan pas ontdekte dat je daar niet hoorde en vervolgens de struiken in schoten. De derde keer liepen we naar een beekje en volgde een spoor waarvan we dachten dat het van een hert was, maar bij het water aan gekomen sloegen we in paniek op de vlucht omdat er een wild zwijn op ons afkwam, toen we dachten dat het een beer was. Helaas geen tijd om er een foto van te maken, die digitale camera's zijn ook zo traag.


Klik op de foto's