Logboek 7

Route 66
Via de Biosphere 2, de grootste broeikas ter wereld, zijn we via allerlei omwegen uiteindelijk terecht gekomen op een nog origineel stukje Route 66. Eerder die dag SunCity gepasseerd, de grootste bejaardengevangenis in de wereld. "You can check in anytime you want, but you can never leave." Griezelig, zoveel oudjes die maar niet oud willen worden.


Klik op de foto's

Van Taliesin naar Tucson
"Wat moet je nu in Phoenix doen, het is er veel te heet." Dit hadden we al heel wat keer gehoord en 110 graden is een beetje hot.
We wilden alleen maar naar het huis van Frank Lloyd Wright. "Als je zover bent, moet je ook naar Tucson, waar je hele grote cactussen hebt."


Klik op de foto's

Fly Like An Eagle
Vanaf de South Rim over de Grand Canyon gevlogen.

Happy birthday in Antelope Canyon
In Florida was Anita benieuwd waar we zouden zijn op haar verjaardag. Misschien wel in Antelope Canyon. Het is nu 1 juni en we zijn er inderdaad. De mooiste foto's gemaakt die je maar kunt bedenken. In 1 uur 126 foto's genomen.


Klik op de foto's

The Grand Canyon -The North Rim
Te groot voor mijn camera, de overkant is 16 kilometer verder. Een van de 45 Condors die in Arizona leven, vloog tijdens de uitleg van de ranger over het dak van de lodge.


Klik op de foto's

The Narrow in Virgin River
De ruim twee miljoen bezoekers in park Zion bezichtigen voornamelijk de grote kloof. Het einde van die canyon heet The Narrows. Toen de wanden nog maar 2 meter uit elkaar stonden, vroeg ik hoe ver je nog kon doorlopen. "Nog ruim 12 miles", voor ons was het toen tijd om terug te gaan. Zes uur door het water banjeren moet voldoende zijn.


Klik op de foto's

Capitol Reef, Bryce Canyon en Zion
Waarom komen Duitsers, Japanners, Chinezen, Fransen en Hollanders elkaar toch elke ochtend om half zes weer tegen?


Klik op de foto's

Gonzo in Salt Lake City tussen de Mormonen
In mijn laatst gekochte gitaar zit een scheur die Gonzo ,een gitaarreparateur in Salt Lake City, kan repareren. Van de gelegeheid gebruik gemaakt om op zondag te luisteren naar het Mormon Tabernacle Choir, het was de 3901ste uitzending van dit koor, wat ze al 75 jaar lang doen. Over een maand komen we weer terug in Salt Lake City, om de gitaar op te halen.


Klik op de foto's

Mesa Muizen en Walking the Mountain Bike
We hadden het geluk om in Canyonland National Park te kunnen camperen, want we hadden om half zes 's avonds de laatste plek. Helaas voor ons duurde de pret maar tot twee uur 's nachts toen Mesa muizen ons wekten en ons dwongen om om half drie in het donker te vertrekken. Waren een beetje moe toen we aan het Mountain Biken begonnen op Slick Rock. Een dure wandeling met zo'n mountain bike, maar veel gelachen met twee Canadese jongens.


Klik op de foto's

Knabbel en Babbel in Arches
Knabbel en Babbel heten in de USA Chip and Dale, notaire bedelaars, helaas door de Ranger niet toegestaan ze te voederen. In twee dagen 12 uur gewandeld door Arches. Naast alle rode stenen ook nog chipmonks, rattleslangen, konijnen, herten, hagedissen en bloeiende cactussen gezien. Geprobeerd om illegaal op de parkeerplaats te overnachten, maar om 11.00pm kwam een Ranger:"Jullie weten dat je niet mag overnachten! Je hoeft nog niet weg, maak eerst je computerwerk maar af, have a good night." Half 12 's nachts het park verlaten, terwijl wij eruit reden kwamen er nog bezoekers het park in???


Klik op de foto's

De stoomtrein van Durango naar Silverton
Van een Cowboystad naar een Zilverstad met een oude stoomtrein, volgens de folders de mooiste treintocht in de USA. Ik heb ze nog niet allemaal uit geprobeerd, maar het zou waar kunnen zijn.


Klik op de foto's

Mesa Verde
Op ongeveer 2500 meter liggen de grotwoningen van de Cliffdwellers. gebouwd rond de 13de eeuw. Als je op de tafelbergen rond rijdt, heb je niet het idee dat vlak onder je zulke spectaculaire grotwoningen zijn gebouwd. Voorlopers van de hedendaagse Eartships.


Klik op de foto's

Monument Valley
Een foto zegt meer dan duizend woorden.


Klik op de foto's

Earthships en Shiprocks
Soms kom je onderweg dingen tegen die je leven plotseling veranderen. We reden door de woestijn vlakbij de Rio Grande en zagen vreemde gebouwen in de grond. Het bleken Earthships te zijn. 's Avonds laat rond Shiprock gelopen hagedissen gezien en gelukkig geen rattlesnake .


Klik op de foto's

Wall-Mart's wake-up call
Speciaal voor de film Greendale nog een dag langer in Taos gebleven. 's Ochtends om zes uur gewekt door een ijverige schoonmaker met een "Dust-Blower". De Wall-Mart moet wel stofvrij blijven in de woestijn van Taos.


Klik op de foto's

The Pueblo
De Pueblo van Taos staat op de UNESCO-lijst naast gebouwen als de Piramide van Cheops, Taj Mahal en Manchu Pichu.


Klik op de foto's

The Taos Box
Rafting op de Rio Grande, met Harvey van Far Flung Adventures als Captain. "Het heet een BOX want als je op de rivier zit, kun je er niet uit, de wanden zijn te steil." Resten van een F16, een Chevy en een kano lagen langs de rivier, 300 meter lager dan de rand van de canyon. die waren er inderdaad niet uitgekomen. Maandagavond is Open Mic avond, ook in Taos. Bogey organiseert dit al vier jaar elke week. Na afloop onze cd's geruild. Pick me - Bogey (876kb) vond ik een heel toepasselijk nummer. Tevens een aanbieding gehad om in een studio hier een nummer op te nemen van een van de "local" songwriters, dus we zijn nog niet weg.


Klik op de foto's

On the road to Taos
Via de bergroute naar Taos gereden op advies van Joop en Renee, lang leve de email. Leuke stad waar veel te beleven is. Op straat hoor je soms de beste muziek, zoals de Califonische sound van Clint Barrett.


Klik op de foto's

Adobe in Sante Fe
Aantal musea bezocht in Santa Fe en daarna naar Pecos National Historical Park gereden om te wandelen rond de ruines van een oude Pueblo.


Klik op de foto's

Billy the Kid en een leeg New Mexico
In Lincoln de geest van Billy the Kid en Pat Garrett gevonden, kon het niet laten om Bob Dylan's nummer Knocking On Heavens Door te spelen voor het gerechtgebouw waar Billy twee bewakers doodschoot voordat hij ontsnapte aan de galg. Veel hielp het niet want zo als ik me nog van de film kon herinneren schoot Pat hem 2 maanden later dood terwijl hij sliep. Een goed verhaal levert altijd weer een liedje op. Crimineel landschap.


Klik op de foto's

Michelangelo wolken boven White Sands
We waren in El Paso op weg naar Phoenix, toen we ontdekten dat White Sands vlakbij was, slechts 2 uur rijden. Duinen van gips die veel harder zijn dan onze duinen en je kan er makkelijker op lopen, onderweg het proefterrein van Oppenheimers Deathly Toy gezien. Het land is hier leeg, leeg, leeg. We tanken bij elke benzinepomp die we zien en dat is om de twee a drie uur.


Klik op de foto's

In de South-West zullen we ongeveer 2 maanden blijven voor bezoeken aan
Frank Loyd Wright’s Taliesin, Grand Canyon, Apache Trail, Biosphere 2, Las Vegas, Arches, Bryce Canyon, Zion, Monument Valley, Mesa Verde, Antelope Canyon.
Naast zoveel natuurschoon zullen we ons grootstedelijk genot vinden in: Phoenix, Santa Fe, Flagstaff en Durango.