Logboek 8

Yosemite
Nadat we de laatste kampeerplaats hadden in Yosemite en de ranger zei:"Het is goed dat je een camper hebt, want het begint net flink te regenen." ontdekten we dat het raam aan de passagierskant niet meer omhoog ging, plastic tasje voor het open raam geplakt om de beren buiten de deur te houden. Tot onze verbazing is er in Yosemite Valley een garage. Alle wagens van de rangers hebben natuurlijk ook regelmatig onderhoud nodig. Probleem weer snel opgelost, terwijl wij Ansel Adams foto's bekeken.


Klik op foto's

Lassen Volcanic, Livermore en Bodie
Lassen Volcanic National Park is een van de weinige plaatsen in de USA waar nog steeds vulkanische activiteiten zijn. Livermore is het grootste windmolenpark ter wereld en die paar windmolens tegenover ons huis stellen niet zo veel voor vergeleken met wat je hier in Californie op deze heuvels ziet. Bodie, het grootste spookstadje van Californie. Sinds 1961 eigendom van de State.


Klik op de foto's

Ambassadeurs uit de verleden tijd
Via Highway 1 naar het noorden gereden. St. Andreas Fault, Mendocino en Eureka gezien. De meeste indruk maakte de kust bij de Redwood Forest met Elken en aangespoelde bomen op het strand. Uren rij je door bossen met bomen hoger dan de torenflats in Nederland. Een soort New York, maar dan in het groen. Je blijft maar omhoog kijken.


Klik op de foto's

San Francisco Trots en Blij
De burgemeester opende live voor de televisie de 34ste Gay Parade. Out 4 Justice, was het thema. Sinds 12 januari 2004 kunnen de gay's in San Francisco trouwen. Een recht wat Bush nog probeerde terug te draaien.


Klik op de foto's


San Francisco part 2
Frisco Bay, Alcatraz en de Beatniks.


Klik op de foto's

San Francisco
Op een plattegrond lijkt alles plat, maar in San Francisco loop je vaker omhoog dan omlaag. 70.000 Chinezen op een relatief kleine plek. Een echte China Town. Lombard Street is de bochtigste weg van de wereld, verboden voor campers!


Klik op de foto's

Whales R Us
We hadden van vrienden in Carmel gehoord dat de migratie van de walvissen van januari tot maart was. Dus geen boot geboekt, tot dat onze reisleidster op afstand, vanuit Den Haag mailde dat we toch mee moesten met een boot, want de hongerige walvissen gaan altijd weer terug naar de Bay van Monterey.


Klik op de foto's

Big Sur
Via Highway 1 de kust gevolgd en Hearst Castle bezocht. Per ongeluk een zeeolifantenkolonie gevonden op het strand, ongeveer 200 rolletjes vet, bezig met vervellen. Big Sur deed ons vaak denken aan de westkust van Ierland, maar dan met een zonniger klimaat, hoewel dit het seizoen is met de meeste mist. Vrienden opgezocht in Carmel Valley, waar weer een open mic was. Het podium gedeeld met niemand minder dan de zus van Joan Baez, ik wist ook niet dat ze een zus had die kon zingen, net als de rest van wereld naar ik aanneem.


Klik op de foto's

Big Trees - Brown Bears
In het Sequoia National Park de grootste bomen van de wereld gezien, niet de hoogste, die staan in de Redwood Forest ten noorden van San Francisco. Beren gezien tijdens een wandeling op 20 meter afstand, gelukkig vonden ze het gras interessanter.


Klik op de foto's

Where the Ocean meets the 10
Los Angeles, een stad met meer dan 9 miljoen inwoners, van de heuvels naar het strand kost je meer dan een uur rijden. De Interstate 10 hebben we met enige onderbrekingen gevolgd vanaf New Orleans, via Texas naar de kust van L.A. Musscle Beach in Venice, Santa Monica Beach, Malibu Beach ,water en zand, maar toch telkens weer anders. Natuurlijk Sunset Boulevard, Beverly Hills en Mullholland Drive gezien. In Venice de groep Ballyrag zien spelen op het strand, maar de muzikale verrassing was een Russiche singer\songwriter EllyK in Kulak's Woodshed in Laurel Canyon.

.


Klik op de foto's

Big Jos & Air Jordan in Vegas
Las Vegas ligt nog niet in Californie, maar het werd tijd voor een nieuw logboek. The Place where legends meet: Elvis, Frank, Dean, Sammy, Air Jordan & Big Jos. De Strip een paar keer op en neer gelopen, de Hoover Dam van binnen en buiten bekeken en tenslotte twee kaartjes kunnen bemachtigen voor Circus du Soleil. Een feest voor alle zintuigen. Ik was nooit zo'n fan van acrobaten, maar dit is Art with a capitol A.


Klik op de foto's

Californie is meer dan Hollywood, Beverly Hills, LA Lakers, San Andreas-breuk, Palm Springs,
Santa Monica, Santa Barbara, DisneyLand, Venice, Beverly Hills, Mojave Desert, San Francisco, maar als we dit allemaal zien
hebben we aardig wat gedaan.