Logboek 13 A Quest in the West


 

L.A. - Santa Monica Hare Krishna Hare Rama en andere hippies

Lekker Layback in L.A. veel strand, coffee en muziek en op zondag de jaarlijkse Hare Krishna optocht op het strand van Venice Beach. L.A. 88 villages searching for a City. Volgend jaar beginnen we de reis met een espresso van de UnUrban coffeehouse.


klik op de foto's

San Diego

De Californification is nu pas echt begonnen, strand, zand, zon en de Pacific Ocean, tussendoor doen we nog wat cultureels, zoals het bezoeken van de Taylor gitaarfrabriek, Skaters on the Beach en The Old Town of San Diego.


klik op de foto's

Joshua Tree

Met dank aan Anton Corbijn


klik op de foto's

Flagstaff, Sedona en Palm Springs

Via Flagstaff, Sedona en Palm Springs richting Joshua Tree gereden. Een rustdag in Flagstaff en daarna naar het spirituele Sedona gereden waar je meer handopleggers, yogaleraren en maalstromen vindt dan waar ook op deze aarde, valt niet mee om je voeten hier op de grond te houden. Koffie gedronken in Palm Springs bij een coffeeshop met de bijna Nederlandse naam "Koffi"


klik op de foto's

Petrified Trees

225 Miljoen jaren zijn reusachtige bomen in een moeras terecht gekomen en daarna door vulkanische as afgedekt. In al die jaren is het hout versteend en soms zelfs gemineraliseerd, waardoor er de meest fantastische kleuren te zien zijn op de plaats waar vroeger de jaarringen zaten. Het landschap lijkt sprekend op de Badlands in South Dakota, met het wegspoelen van de grond, komen de bomen weer aan de oppervlakte. Een aantal ligt vrij aan de oppervlakte, maar nog veel meer liggen half of helemaal onder de grond. Overal wordt je gewaarschuwd om niks mee te nemen, boete 270 dollar. Maar in Holbrook liggen de Petrified Trees voor het stadhuis en de bibliotheek. De honderden Rockshops bieden ze in alle soorten en maten te koop aan.


klik op de foto's

Canyon de Chelly

Canyon de Chelly, spreek het uit als Canyon d' Shay, is een heilige plaats voor de Navajo Indianen, hebben een trail gedaan vanaf White House, grot woningen waarvan een aantal wit geschilderd zijn, 15 km westwaarts door een nog door Navajo's bewoonde Canyon.


klik op de foto's

Telluride

Telluride is de festivalstad van Colorado, 9 augustus speelt Ron Carter, een van werelds beste contrabassisten, samen met John Scofield op het JazzFest, een week eerder is er Blues and Brews, verder is er nog een filmfestival en het beroemde Bluegrass Fest.Dit allemaal omdat het skien pas in oktober begint en door gaat tot eind mei.
Toen we uit Colorado vertrokken werden we bij het binnen rijden van Arizona overvallen door een hevige Thunderstorm. Meer dan 100 bliksemflitsen in een uur. We zijn middden in de woestijn bij Mexican Water (alleen maar een tankstation) blijven overnachten.


klik op de foto's

Desert Rocks Music Festival

Op het land van BFE (Bum Fucked Egypt), wat in goed Nederlands betekent In The Middle of Nowhere, was het eerste
Desert Rock Music Festival, hippies, alternatievelingen, eventmanagers, verdwaalde ijshockeyers en twee Hollanders. Een Eclectic Mix van Funk, Reggae, Folk, Blues and Rock uit Moab, SLC, Ogden, Grand Junction, Albuquerque, Chicago,
New Orleans en Oudenhoorn. Persoonlijke favorieten waren Stonefed en Wild Blooms


klik op de foto's

Canyonland

100 km van Moab ligt het National Park Canyonland, midden op de dag gewandeld in 110 F. Water, wandelen en woestijn.


klik op de foto's

Moab

Ruim een jaar later dezelfde wandeling door Arches gemaakt naar Delicate Arch, hij moet door wind en weer weer iets kleiner zijn, maar wij konden het niet constateren. Verder nog alle souvenierzaken leeg gekocht en 's ochtends vroeg de Amasi Trail gefietst. 105 F. is wel erg heet. Gelukkig is de Coffee nog legaal in Utah.


klik op de foto's

Snowbird Folk/Bluegrass Festival

Wederom in de Salt Lake City area. In Little Cottonwood Canyon werd in het ski-dorp Snowbird voor de 17de keer het Folk/Bluegrass Festival gehouden. Meegedaan met de Utah State Instrument Competition.Met het onderdeel BandScramble, je gooit je naam in een hoge hoed en je wordt vervolgens ingedeeld in een groep met nog 6 andere muzikanten. Je hebt 30 minuten de tijd om 2 nummers in te studeren. Onze band werd vijfde. Op het Festival aangenaam verrast door Kate Maccleod, Hit and Run Bluegrass, Larry Keel , maar de beste vonden we de singe/rsongwriter John Gorka .


klik op de foto's

Dinosaur National Monument

Dinosaur (NM) is vooral bekend vanwege de enorme hoeveelheid gave botten van dinosaurussen. De groeve is in 1909 ontdekt en gelijk waren beroemde musea in Washington en Pittsburg er als de kippen bij om complete dinosaurussen ten toon te stellen. Het park heeft veel meer te bieden, rotstekeneningen van de Ute indianen, een kronkelende Green River (die inderdaad groen is), schitterende canyons, prachtige vergezichten die ons aan Canyonland deden denken.


klik op de foto's

Flaming Gorge

Eindelijk zijn we door Gonzo uitgezwaaid vanuit de Dutch Shop. Op zijn advies naar Flaming Gorge (Wyoming) gereden en weer veel fantastische landschappen gezien.


Klik op de foto's

Salt Lake City Grounded

We zijn nu al weer 11 dagen in Salt Lake City en vertrekken morgenochtend naar Flaming Gorge. Gonzo en ik hebben elke avond ergens anders gespeeld in Salt Lake City

 

klik op de foto's


Salt Lake City, BBQ & Coffee

Voor de vierde keer terug in Salt Lake City, er bestaat zoiets als het Salt Lake Effect, ik vraag me af of wij daar ook last van hebben. Alweer de 6de dag in SLC en vandaag begint het gratis Utah Jazz Festival.

klik op de foto's