Logboek 3

Thomas Edison en de Orlando Magic
's Ochtends de tuin en het laboratorium van het winterverblijf van Thomas Edison bezocht in Fort Myers, daarna de wedstrijd Orlando Magic tegen de Atlanta Hawks. Uitslag 87-95. T-shirt gekregen van onze aardige buurman Paul E. Jones.
Filling Station
voor muziek.

Klik op de foto's

See You Later Alligator
Met een kano door de Mangrove gevaren bij Nine Mile Pond. Alligators zijn niet echt gevaarlijk, maar als ze de vaarroute voor je kano versperren en het spetteren met water niet meer helpt, dan wordt het toch veel spannender dan je van tevoren had gedacht.


Klik op de foto's

Snorkelen op de Atlantische Oceaan
Drie maal is scheepsrecht, dus konden we eindelijk snorkelen en zeilen met de ReefRoamer, helaas geen wind voor het zeilen, maar daarom des te meer zicht bij het rif. Ongelooflijk mooie natuur onder water.

Klik op de foto's

 

Everglades en Coral Gables
's Ochtends naar het zuidelijke gedeelte gereden om even de smaak van de Everglades te pakken te krijgen. Voor de middag stond een basketballwedstrijd op het programma van de Miami Heat. In de ochtendkrant stond Heat at Pacers. Om drie uur kwamen we erachter dat The Heat niet hier maar daar speelde, in Indiana. In plaats daarvan naar de Coral Gables gegaan waar we aan het eind van de middag bij de 82 jarige Inez Williams een kopje koffie gingen drinken in een van de luxe appartementen.

Klik op de foto's

Miami Beach
Reden Miami via de Highway 1 binnen en hadden een beetje het gevoel dat het iets weg had van Rotterdam, maar dat veranderde totaal toen we richting Miami Beach reden.


Klik op de foto's

Bahia Honda Beach
Lekker gezwommen op het mooiste strand van de Keys, wilden nog gaan snorkelen, maar er staat al een week een stevige wind, die ervoor zorgt dat de zeebodem troebel wordt, al het zand drijft door het water. Dus weinig zicht. Voor een Amerikaan met maar 1 week vakantie per jaar een ramp, wij proberen het volgende week maandag gewoon nog een keer.


Klik op de foto's

Key West bij daglicht
Het huis van Hemingway bezocht en de werkkamer gezien waar 70% van zijn werk werd geschreven. De Camper stond geparkeerd naast de Camper van straatartiest Bob London. 'sMiddags nog een wandeling gemaakt over de oude Seven Miles Bridge, Mantaroggen zwommen vlak onder de brug en de pelikanen vlogen in groepen van 6 en 7 vlak boven je hoofd.


Klik op de foto's

The Keys
Ik heb eindelijk de sleutel tot absolute geluk gevonden, het laatste boek wat ik gekocht heb heet: "Quit your job and go to Key West." Zonsondergangen, straatartiesten, zwemmen met dolfijnen en een Wildlive wat je bijna met je handen kan aanraken. En de weersverwachting voor de komende maanden: Hot and Dry.


Klik op de foto's

We are not doing badly
We zijn woensdagnacht Jacksonville binnen gereden en hebben vanaf daar de Highway 1 gevolgd, zijn daarna naar het indrukwekkende Kennedy Space Centre geweest, vooral wat de inmiddels bejaarde Neil Armstrong vertelde over zijn jaren als astronaut waren inspirerend. Genoten op de Public Beach van Palm Beach en vervolgens aangekomen op Campground Key Largo.


Klik op de foto's.