Logboek 10

Full Circle
Van Staten Island naar Coney Island,vergane glorie, waar Average Bob nog steeds zijn dagen aan het strand doorbrengt. Famous Nathan heeft wel de beste HotDogs van de wereld, sinds 1916. In Peekskill in de coffeeshop, waar we een paar dagen hebben door gebracht voor ons vertrek met de GetAway , gespeeld. Full Circle.


Klik op de foto's

Amateurs Night at Apollo
Met zijn zessen naar Harlem voor de Mother of all Open Mics: Amateurs Night in the Apollo. Eerst gegeten in Mama's Soul Food. Aan de buitenkant een gewoon FastFood restaurant, maar binnen is het eten buitengewoon goed. Het "Thank you Apollo" was oprecht van de amateurs die de excecutie overleeftde. Wie niet klonk als een pro,haalde het einde van het nummer niet.


Klik op de foto's

Friends
Nieuwe vrienden, oude vrienden. De laatste dagen in de USA op bezoek bij vrienden uit Washington en tevens nieuwe vakantieplannen gemaakt met Roemenen en Indiers. Vervolgens zijn we naar New York gereden voor een afspraak met Joop,Renee, Niek en Sofie. Bij de ferry op Staten Island voor het laatst kwartier gemaakt. Nog geen vat op de metro, gaat zijn eigen gang. Les 1: ga niet in het laatste rijtuig zitten naar Ferry South. Het perron is te klein om de laatste twee wagons uit te laten stappen. Alison Crockett in de Blue Note gezien, Belle and the Beast op Broadway. New York, the city that doesn't sleep.


Klik op de foto's

Jazz in the Hood
Na bijna een half jaar rondreizen waren we weer in Baltimore bij David en Deborah, die we in de Blue Note Jazz Club in New York hadden ontmoet. David, een professionele trompettist, moest spelen in de buurt waar Billy Holiday had gewoond in Baltimore. Deze wijk dient elk jaar een verzoek in voor de Big Band van Chuck Funn, een van de docenten aan Peabody Conservatorium. Een band waarin een flink aantal muzikanten Nederland kennen van het North Sea Festival. Opvallend is de inspirende rol die de 72 jarige "Whit" Wilson speelt.


Klik op de foto's

New England
Maine, New Hampshire, Rode Island, Massachussetts, Connecticut een grote ruige kuststrook. De US 1 is hier op zijn mooist, fraaie houten huizen en weer en sfeer die de naam New England rechtvaardigen.


Klik op de foto's

Van Amsterdam via Woodstock naar Arcadia
New England lijkt inderdaad veel op het landschap van Kent, Lake District en Zuid-Schotland. In Woodstock is geen hippie te vinden alleen sjieke galleries. De plek van het festival was 20 miles verder, op de boerderij van Yasgur. Bob Dylan herstelde hier van een motorongeluk, hoewel er geruchten zijn die zeggen dat hij dat allemaal heeft verzonnen. Zondagmorgen om 8 uur aangehouden door de Highway Patrol. We reden iets te hard door het dorpje. Arcadia lijkt meer op Ierland dan op de rest van de USA. Mist en motregen, we zijn inderdaad op weg naar huis.


Klik op de foto's

Niagra Falls
Elke vrijdagavond vuurwerk om 10.00u. Het mooiste uitzicht is vanaf de kant van Canada.


Klik op de foto's