Logboek 2

Jamming at Java en een zomers Savannah
Sfeervolle Open Mic in Vienna in de coffeeshop Jamming Java in de D.C.area en de lente overgeslagen en terechtgekomen in een zomers Savannah voor de grootste StPatricks Day Parade in de wereld, so they say. Spijkenisse heeft de avond4daagse, Heenvliet de paardenmarkt, New York de marathon, Rio heeft zijn Carnaval en Savannah heeft de beste St Patricks Day Parade.


Klik op de foto's.

Gettysburg op de monumentenlijst en St Patricks Day 3 dagen te vroeg in Washington
Omdat we moesten omrijden voor David Crosby waren we heel dicht bij Gettysburg, de plek met de hoogste monumenten-dichtheid van heel de wereld. Op zondag de St Patricks Day Parade bekeken en een aantal musea aan The Mall bezocht ,met altijd uitzicht op het Capitool.

The Croz still can do, yes he can.
Fantastisch concert van CPR, Crosby, Pevar & Raymond, met een publiek dat zo enthousiast was dat het goed te begrijpen is waarom hij juist nu elke avond optreed. Met hele duidelijke statements over de huidige regering. Een stuk of 12 nieuwe nummers werden er gespeeld, wat uniek is voor zo'n gevestigde naam, maar al te vaak spelen die, alleen nog maar bekende hits. Maar de laatste nummers: So You Wanna Be A Rockin Roll Star, Deja Vu. Almost Cut My Hair en Ohio waren perfecte afsluitingen met teksten van 30 jaar geleden die nu nog steeds aktueel zijn.


Klik op de foto's

Under Arrest (bijna!!) en Campground Potomac Parking
Gisterenavond midden in de nacht werden we gewekt door de politie van Baltimore, just checking. Daarna door gereden naar Washington. Op advies van Ernest, de camperverhuurder, staan we met de camper op de parkeerplaats langs de rivier de Potomac in Washington. Een mooie rivier, omdat er zoveel mac in zit.
Opdracht voor groep 6/7 aan de Eikenlaan uitgevoerd. "Jos voor het Witte Huis."

Klik op de foto's.

Pennsylvania Dutch
Langs de akkers van de Amish gekampeerd en zondagochtend om half zeven wakker geworden door de eerste paard en wagen die voorbij kwam. Er zouden er nog veel volgen allemaal opweg naar de kerk.


Klik op de foto's

The Croz No Can Do


Klik op de foto om de feiten te lezen.


ShoppingTherapy en Philadelphia
Weer naar Staten Island gereden via Manhattan. Een paar broodnodige boodschapjes gedaan. In Philadelphia de Liberty Bell bekeken, die wist iedereen ons wel aan te wijzen, maar toen we vroegen waar we de eerste vlag van de USA konden bezichtigen met zijn slechts 13 sterren bleef het angstvallig stil. Rangers en Politie moesten tot 7 keer het antwoord schuldig blijven. Uiteindelijk de vlag in het Betty Ross huis gevonden. Het bleek. verboden om foto's te maken, maar we waren de enige van de 50 aanwezigen die even bleven staan bij de vlag. Ik had niet het idee dat iedereen door had wat er op de stoel lag.


klik op de foto's.

C.F. Martin guitars and the Fat Man
Met de vervangende Ford naar Nazareth gereden voor een bezoek aan de Martin gitaarfabriek. schitterende tocht langs de rivier de Deleware. Ook nog een bezoek gebracht aan het militaire opleidingscentrum met de meeste status, West Point. Ik had de plek al een paar keer gezien in speelfilms met o.a. Jack Nickolson en Tom Cruise. Hier is ook een replica van de atoombom de Fat Man.


Klik op de foto's.

The men of TransAtlantic
There are two kind of man in Peekskill: They who work for TransAtlantic and those who wanna work for TransAtlantic.


Click on the photo

Helemaal voorspoedig verloopt het rijden in de camper nog niet. We hebben er inmiddels drie gebruikt, want onze camper heeft koelingsproblemen, we rijden er alleen in om hem af te testen, maar elke avond slapen we er wel in. Onze Campground is het garageterrein van TransAtlantic. Iedere morgen komt het personeel vragen, hoe we geslapen hebben en of ze nog wat kunnen doen.Hele aardige mensen, ze werken er hard aan, dus het gaat allemaal lukken.

Peekskill en de Campers
Met de trein op zondagavond naar Peekskill vertrokken om de camper op te halen.De volgende ochtend gegeten in een echte Amerikaanse Diner uit de fifties,est.1953.


Klik op de foto om hem te vergroten.