Logboek 12

GetAway in May

The JFK running games & Struck by lightning

Schitterende vliegtocht met spectaculaire vergezichten. 16.15u geland op JFK en het vliegtuig nog maar net gehaald.
We waren boven New York nog maar net 3 minuten in de lucht, toen we een enorme knal hoorden. "This is your captain speaking, we zijn door de bliksem geraakt, maar aan de apparatuur is geen schade toegebracht." Everything can change in a New York minute.


klik op de foto's

End of the road

Na 4 weken weer in Utah, misschien wel de mooiste staat van de USA. "This guitar is very much unlike you.", was Gonzo's eerste reactie toen die het blauwe gevaar zag. In tegenstelling tot Terence Hansen, een brilliante gitarist, "Whoah, my favourite color, great inlays." In Mo's Grill waren Gonzo en ik het voorprogramma van Terence.
Op de laatste dag nog ons licht laten reparenen door een Mexicaanse monteur. "Kan u hem zo goed mogelijk maken." vroeg ik. "Heb je mijn naam niet op mijn overal gelezen, Jesus, ik ben al 27 jaar monteur. I do miracles."


klik op de foto's

 

JM meets JJ in the wild wild west

De North Inlet trail gelopen, tijdens het wandelen allerlei sporen gezien in de blubber, voornamelijk van herten, maar ook iets dat leek op die van een leeuw. Later hoorde we in de bieb dat een paar jaar geleden een kind was omgekomen tijdens een wandeling in het bos. Vooral in de winter komen ze met enige regelmaat in de buurt van het stadje Grand Lake, Colorado.

klik op de foto's

Rocky Mountain

Rocky Mountain National Park, ook wel het Zwitserland van de USA genoemd, alleen wat meer wildlife. Elk, hummingbirds, eekhoorns, chipmonks en grote marmotten. Verschillende trails gedaan, tijdens de laatste trail werden we nog getrakteerd op natte sneeuw.

klik op de foto's

Nebraska Panhandle

"It looks like you locked yourselfs out", waren de eerste woorden van Ed, onze buurman op de camping. Allebei buiten en de sleutels binnen en de deur opslot. Met een oud klerenhangertje wist Ed onze dag te redden. Daarna via Rapid City naar Scotts Bluff gereden, wat een belangrijk herkenningspunt was voor de pioniers op de Oregon Trail.
Carhenge voor al uw parkeerproblemen.

klik op de foto's

Badlands

Door zowel de Lakota's als door de pioniers werd dit gebied Badlands genoemd, er groeien bijna geen bomen, dus wie vroeger door dit gebied trok, had geen water en geen hout voor een kampvuur. 's Winters is het -30 graden en 's zomers over de 50 graden.

klik op de foto's

Nebraska - The Great Plains

Van Columbia gereden naar North Platte - Nebraska en vervolgens naar Interior - South Dakota. In Valentine - Nebraska twee nieuwe riemen, een suede jas en een paar laarsen gekocht, die zelfs de goedkeuring kregen van een echte cowboy, die toevallig ook nieuwe boots moest hebben.

klik op de foto's

KOPN 89.6 Open Mic Radio - Columbia, Missouri

Afgelopen maandag gespeeld op een open mic in The Music Cafe in Columbia -Missouri. Radiomaker, Casey ontmoet die ons uitnodigde voor zijn show Blues in the Night op een woensdagavond van 22.00u tot 23.00u bij de lokale zender KOPN 89.5. In een tweedehands boekenzaak drie boeken gekocht. Columbia heeft de oudste universiteit ten westen van de Mississippi. Opricht toen bijna de hele Mid-West nog Louisiana Purchase heette. Een andere leuke Universiteitsstad was Lexington - Kentucky .

klik op de foto's

WET WET WET

Helaas is de cursus fotografie met wegwerpcamera's in het water gevallen.

klik op foto's

Orzak National Scenic Riverway

De naam Orzak kom je in Missisouri veel tegen. Het is een plateau, een meer aan de andere kant van de staat en zelfs in Arkansas is er een Orzak gebergte. Dit alles ligt honderden kilometers van elkaar. De Orzak National Scenic Riverway lijkt nog het meest op de Lesse bij Dinant in de Ardenne met alleen wat meer obstakels in het water, veel omgevallen bomen. Verder is de grootste bron van de USA, Big Spring, in dit gebied.

klik op de foto's

Mammoth Cave (KY) - Mississippi river

Ik dacht dat de Mammoth Cave zo heette, omdat er resten van Mammoeten waren gevonden, maar je vindt bij een Mammoettanker net zoveel botten van dit dier als bij het grootste grottenstelsel van de wereld. "Als u hartproblemen heeft, hoogtevrees, bang in het donker bent of uw conditie is slecht, raad ik u aan deze bus nu nog te verlaten. Laat uw familie u er niet in praten als u het zelf niet kan." De Ranger dacht voordat ze me aanklagen, kan ik maar beter........
Via Route 60 en 62 uiteindelijk de Mississippi overgestoken en de magische Highway 61 gekruist. Ik kon het niet laten om nog even 50 meter op de BluesRoute te rijden, als was het maar om te tanken.

klik op de foto's

Appalachian Trail & Kentucky Blue Grass

Shenandoah National Park, in Virginia, is een prima plek voor hicking, de Appalachian Trail die we gelopen hebben is 3400 miles lang en loop van Georgia tot het noordelijkste puntje van Main. Ons stukje trail was slechts 10 miles. Dus we moeten nog een keer terug om de rest te doen. Via het Zwitserland van de USA, West Virginia, naar Lexington gereden. Het hart van de Kentucky Blue Grass. Een blauw bloemetje dat in de lente het gras blauw kleurt. Paarden en Bourbon Whiskey waar je maar kijkt. In de bar Cheapside een stel jonge muzikanten gezien, die muziek maakte die sterk verwant was aan die van Miles Davis en John Scofield. "You lucky bastard, you can see Scofield every year at the North Sea Jazz, we only once in a decade."

klik op de foto's

Pittsburgh: Cathedral of Learning & Andy Warhol

"Wat doe je hier in "Pittsburgh", was de standaard vraag die we steeds weer te horen kregen. Andy Warhol Museum, East Carson Str , Cathedral of Learning in het universiteits district, zijn de moeite waard. Het lekkerste broodje kip gegeten voor de ingang van de bieb van Pittsburgh. Natuurlijk moest de nieuwe gitaar uitgeprobeerd worden op een open mic. Dit keer in een echt theater: The Rex. De GetAway Van doet het voorlopig weer naar volle tevredenheid.

klik op de foto's

Einstein meets Frank Lloyd Wright at Falling Water

Naar Princeton gereden om te zien of het brein van Einstein nog op sterk water stond. We moeten maar geloven dat dat zo is. Daarna vertrokken naar Laurel Highlands vlakbij Pittsburg waar Frank Lloyd Wright zijn mooiste huis heeft ontworpen voor de familie Kaufmann. In een het gastenverblijf hing naast een Picasso tekening een foto met Albert Einstein tijdens een bezoek aan Falling Waters. Serendepiteit kent geen tijd of anders gezegd E=MC2.

klik op de foto

Peekskill revisited and playing with the dolphins

We hebben de GetAway Van van vorig jaar opgehaald en we zijn nu de trotse bezitter van een echte Amerikaan. Met nummerplaten van Florida, om ons het echte pensioen gevoel te geven. Dus daar moest wel een passende gitaar bij gekocht worden. Model Key Largo, compleet met dolfijnen en palmbomen. Yasgurs Farm bezocht, waar het Woodstock Festival van 1969 werd gehouden. Zonder muzikanten blijft een weiland gewoon een weiland.

klik op de foto's

New York New York

klik op de foto's

 

Mei 2005

Het is mei en we vliegen morgen weer naar de USA om dezelfde camper op te halen die we vorig jaar ook gehuurd hebben.

 

klik op de foto's